Alla mina dagar

Att vara här när det går

IMG_8809.jpg

Liknelsen gick upp för mig imorse, att bloggen är lite som fotbollen i mitt liv. Något jag ägnade all min fritid åt och aldrig skulle prioritera bort, för även när det var trist emellanåt eller åt upp tid, var det alltid värt det. För glädjen, för vännerna, för minnena. Men sen kommer något emellan och det är svårt att någonsin återuppta det. Med fotbollen var det en kille, med bloggen har det varit jobbet.

Sedan juni har jag knappt läst bloggar alls, förlorat den dagliga kontakten med dem jag byggt upp relationer med, men samtidigt behållt dem via instagram på något sätt. Jag inser att jag saknar att dela med mig av det vardagliga, av små stunder som jag själv älskar att gå tillbaka att läsa om. Kanske är det därför jag värderar instagram så högt, eftersom det mediet är så enkel. Men jag vill inte ersätta det ena med det andra, det är två olika forum. Att jag lånat bort min kamera på obestämd tid säger allt om hur jag prioriterar nu, eller snarare hur behovet är. Jag stiger upp 04.45, går hemifrån 05.30 och är hemma 18.30 på dagarna. Just nu är det ljust i kanske två timmar till på kvällen, men om ett par månader är det mörkt jämt. Hur har vi alla drivit bloggar i Sverige på vinterhalvåret? Där jag står idag känns det omöjligt.

Jag kommer på mig själv att vilja dela vackra detaljbilder på nyplockade, barriga kantareller, växthusodlade tomater i en gul skål mot vårt mörkbruna träbord, en loppisfyndad stringhylla-låda-grej, kaktusen i höstsolen, perfekta outfits, selfies när luggen ligger rätt och efterlängtade umgängen med vänner. Det är en mysig känsla att ha, att kanske kunna behålla den här platsen för små pop-up-inlägg.

Ett livstecken

Oj, vad knäppt det är när man tänker på att man inte förblir samma person, någonsin. Att man är i konstant förändring och att det ibland går så fort att man inte hänger med. Detta året har varit fullt av svängar in på nya gator i livet.

Hemkomst från utbytet - tjoff - sista terminen - tjoff - uppsatsen - tjoff - examen och jobb tjoff tjoff - tjoff - toastmaster på bröllop - tjoff - utlandssemester - tjoff - hemkomst igår och mentalt förberedande på nytt jobb som startar på måndag. 

Är glad och tacksam mest hela tiden men har verkligen inte landat i alla nya saker. Intryck, de tar tid att smälta ibland. Jag saknar det här utrymmet, att vara en del av communityt som tagit så stor plats i livet men samtidigt prioriterar jag enkelt bort det på fritiden. Efter ett par veckor på jobbet i juni insåg jag hur mycket tid jag lade på att läsa om och följa andra människor. Utöver vänner jag bryr mig om, så blev det tydligt att lade så många timmar på att läsa om främlingars liv och engagerade mig i allt de gjorde. Så mycket tid jag inte lade på att engagera mig i mitt eget liv på ett sätt. Det är så klart inte svart och vitt, men det var ett nytt perspektiv när plåstret drogs bort.

IMG_0249.jpg

Ser framåt och ser fram emot det. Vi pratar hus och sparande, framtid och drömmar. En kusin förlovar sig och en tredjedelskusin friar. Jorden brinner och jag läser artiklar om dess undergång. Har existensiell panik. Bestämmer mig för att sluta konsumera flyga äta kött, överväldigas av ansvarets tyngder och skiter i det nästa sekund. Umgås med familj och har skratten nära. Känner i hela kroppen hur jag saknar mina vänner när jag varit ifrån dem. Vi pratar vid köksbordet, han och jag, tar ett glas rött, garvar innan vi somnar. Tänker på valet, får ont i magen. Kan jag påverka andra att rösta mer humant? Andra dagar tänker jag inte på politik och är glad för mitt morgonkaffe, frukost, lunch, middag och kärleken i livet. Livets kontraster.

Allt examensfirande och två jobbkontrakt

Tiden går så så så snabbt nu och jag visste att det skulle vara så, men var nog ändå inte helt förberedd! Den 31 maj opponerade vi på våra uppsatser, sen var det dags att fira.

Time is flying by so so so quickly and I knew it would, but I wasn't completely prepared! May 31st we had our thesis oppositions, then it was time to celebrate.

  Selma, Lovisa, Lilla, Tea, Malin, Jennifer, Martina, Anette & jag

Selma, Lovisa, Lilla, Tea, Malin, Jennifer, Martina, Anette & jag

Gänget ovan gick till Viskan och tog ett glas bubbel i väntan på att Vinci skulle öppna för kvällen. Vi fick ett perfekt bord på uteserveringen och njöt sen av svingod mat och dryck, pratade framtidsplaner och kände hur alla jäkla spänningar släppte. De senaste månaderna har jag haft bubbel på kylning för det har ständigt funnits något att fira, därför bjöd jag hem gänget till picknick-häng, bubbel och och myggbett på gräset utanför lägenheten. Så jäkla tacksam för att jag fick fira slutet med dessa brudar!

This amazing group went to Viskan for a glass of bubbly, waiting for Vinci to open. We got a perfect table outside and then enjoyed great food and drinks, talked about the future and felt how all of our worries disappeared. The past few months I've had bottles of bubbly in the fridge because there's been something to celebrate all the time. So, I invited the gang home for drinks, picknick-chill and mosquito bites on the grass outside my flat. I'm so thankful for having celebrated the end with these girls!

Dagen därpå var det "avslutningsceremoni" på högskolan men vi kan skippa det eftersom fakulteten bara pratade om bibliotekarierna ändå. På söndagen hade jag bjudit in släkten på min och Daniels sida till Åsundsholm för lunch och mer fir. Hade det fantastiskt trevligt, mamma höll ett vackert tal och jag blev väldigt bortskämd av mina fina nära och kära <3

The day after it was our "graduation ceremony" at uni, but we can skip that because the faculty only talked about the librarians anyway. However, I'd invited the fam (mine and Daniel's) to Åsundsholm for a graduation lunch on the Sunday instead. We had such a lovely time with great food, mum held a speech and I was so spoiled by my loved ones. 

IMG_9563.jpg
IMG_9558.jpg
IMG_9598.jpg

För en vecka sedan hade jag, Nana, Malin och Elin bjudit in våra vänner till examensfest i Ulricehamn. Vi var återigen bortskämda med guldväder och omringades av underbara personer. Vi hade styrt upp käk med hjälp av våra föräldrar och dekorerat hela stället, det var nämligen färgtema. Åt, körde quiz, dansade och kollade på när det kördes beerpong utomhus. Detta är en av mina topp tre fester i livet, tjoho!

A week ago, Nana, Malin, Elin and I had invited our friends to Ulricehamn to celebrate our graduation. We were spoiled with golden weather and surrounded by fabulous people. We'd prepared food with our parents, decorated the whole place after our colour theme. Then we ate, held a quiz, danced and played beer pong outside. Easily one of my top three parties in my life, woop!

Om ni tror att festandet tar slut vid examen har ni feeeel, hehe. I onsdags var jag på sommarfest med jobbet på vackra Uddetorps Säteri i Borgstena. Har bara sett det på bild och det levde upp till alla förväntningar. Jag arbetar som originalare på Gina Tricots huvudkontor i sommar; jag täcker glappet mellan en kollega som slutade vid min examen och den som börjar i höst. Perfekt ju! Och vilket jäkla gäng jag får jobba med, har så himla kul och lär mig hur mycket som helst.

If you think the partying stopped at graduation, you're wrooooong, hehe. On Wednesday I was at a summer party with work at Uddetorps Säteri in Borgstena. I'd only seen pictures before, but it lived up to my expectations. I'm working as a original production artist at Gina Tricot's head office this summer; I'm covering the gap between a colleague who finished when I graduated and the new one who's starting this autumn. Perfect, right? And what an incredible group I get to work with, I have so much fun and am learning so much.

Men vi kör en till god nyhet va? Innan jag började på Gina sökte jag en tjänst som originalare/webbproducent och skrev i veckan på för det jobbet. Jag börjar på Götessons i Ulricehamn efter min, mamma och syrrans USA-resa och är SÅ JÄVLA GLAD! Allt hårt arbete avlönade sig och jag ~rider på vågen~ så länge jag kan nu, så att säga. 

Let's tell another piece of great news, hey? Before I started at Gina, I applied for a position as original production artist/webb producer and this week I signed the contract! I start at Götessons in Ulricehamn the week after mum, Chey and I come home from America - I'M SO FRICKIN' HAPPY! All the hard work has paid of and I'm ~riding the wave~ as long as I can, so to say.

Så, vad händer med bloggen? Den kommer att finnas kvar men uppdateras när det finns tid och lust. Jag har sällan ork att redigera bilder nuförtiden, men det har ju alltid gått i perioder. Ambitionen är att alltid posta fredagslistan eftersom det är min favoritdel av hela denna plats. Ett nytt kapitel börjar nu och även om jag arbetat tidigare är detta annorlunda; det är inte längre skift, det är starten på min karriär och jag vill ge allt. Ett sista tack till er som läst och peppat under hela min kandidat, uppskattar det stödet något otroligt! <3

So, what will happen to the blog? It'll remain here but will be updated when there's time and want for it. I rarely have the energy to edit photos nowadays, but that's always been a rollercoaster. My ambition is to always post the Friday list, as it's my favourite thing about this place. A new chapter starts now and although I've worked before, this is different; it's no longer shift work and it's the start of my career - I want to give my all. A last thank you to you who have read this blog and enouraged me during my bachelor, I appreciate the support so much! <3

Long time, no update

Saker faller på plats, det är därför det är så tyst här. Jag korrläser klasskamraters uppsatser i solstolen, träffar vänners nyfödda bebisar, gör arbetsprover, har picknick med andra goda vänner, går på intervju hos ett företag och får sommarjobb hos ett annat. En lördag paddlar jag och Daniel i sex timmar, en annan skriver jag till mina irländska vänner och hejar på att deras vidriga abortlag röstats ner. Maj fortsätter vara helt magisk; vi går in i fjärde veckan med sol och över 20 grader. Det är extremt gott att leva. När jag skriver detta sitter jag på balkongen och nyser av pollen som kittlar mig i näsan, det ekar i hela området.

Things are falling into place, that's why it's so quiet here. I'm reading through class mates' thesises in a sun chair, meeting friends' newborns, doing work tests, having picknicks with other great friends, going to an interview with one company and getting a summer job with another. One Saturday I'm out paddling with Daniel for six hours, another I'm cheering on my Irish friends and the fact that their horrible abortion law has been voted down. May carries on being magical; we're heading into our fourth week with sun and over 20 degree. It's good to be alive. I'm writing this on the balcony, sneezing with pollen tickling my nose and it echoes all around the street.

IMG_8983.jpg

Idag och alla andra dagar är din, mamma. Tack för allt du gör för mig och Cheyenne <3 för två år sedan bytte du karriär och liv, nu ser vi så mycket fram emot nästa kapitel i huset du längtat efter. Du förtjänar allt. Glad mors dag!

Today and all other days is yours, mum. Thanks for everything you do for me and Cheyenne <3 two years ago you changed your career, now we're excited for your next chapter in the house you are longing for. You deserve it all. Happy mothers day!

En gammal sommarbild och en inskickad uppsats

IMG_5754.jpg

Började rota runt på mina externa hårddiskar efter bilder från min högskoletid häromdagen, men fastnade i sommarmånaderna från 2012 och 2013 istället. Denna är från sent i juli när Daniel tog med mig och plockade svamp. Det finns knappt något bättre i livet än det, att gå ut med honom i tystnaden och leta guldklimpar.

Är så tacksam för att det bra vädret denna månad sammanfallit med slutet av uppsatsen och en nedtrappning i tempot. Helgen som gick var magisk med försenat födelsedagsfir för Daniel, en heldag paddlandes och fiskandes i Viskan och Stora Hålsjön, grill hos Julia och Micke och sen en söndag i Sparsör. Igår fixade jag det sista i dokumentet så att allt stämde med rapportmallen och vips - uppsatsen skickades in! Det är inte slutgiltigt nu dock; nästa vecka väntar opponering och justeringar efter feedback, sedan skickas den in igen för betyg. Igår firade jag ändå litegrann med att ha Kajsa här på frukost och häng, sedan lämnade vi kläder för en klädbytesdag på Textile Fashion Center och kramades hejdå för att jag skulle möta mamma på lunch. När vi också skiljts åt hörde jag någon ropa mitt namn och såg Rebecka, en vän och kollega från mitt volontärande på Erikshjälpen. Vi hängde i solen och tog ikapp allt sen vi sågs sist.

Tills vi får veta vilka opponeringsgrupper vi hamnar i har jag ingenting skolrelaterat att göra, däremot finns det alltid något att syssla med när det gäller jobbsökning. Ni vet, ringa upp alla de där företagen som aldrig hör av sig hur det går med tjänsterna en sökt, söka nya jobb och anpassa personliga brev till dem. Egentligen vill jag bara cykla med en brassestol till Almenäs och sola hela dagen. Vi får se vad som lockar mest. 

I was looking around on my external hard drives for pictures from my time at uni, but got stuck in the summer months from 2012 and 2013. This one is from a late July when Daniel took me mushroom picking. There really isn't much that beats it, going out into the forrest with him, looking for gold.

I'm so thankful for the sun coinciding with the end of our thesis and a slower tempo. The weekend just passed was magical and spent celebrating Daniel's birthday, paddling and fishing, bbq:ing with Julia and Micke and then hanging out in Sparsör. Yesterday I sorted out the last bit in the document so that everything looked correct, and suddenly - thesis, done! At least for now. We've got our opposition next week, then some changes will be made from feedback and officially handed in again. I celebrated a tad yesterday anyway, with Kajsa here for breakfast and then we dropped off clothes for a clothes swap event. I met mum for lunch and whilst strolling around afterwards, I bumped into my colleague and friend Rebecka, from where I volunteer at Erikshjälpen. 

Until we find out what groups we are in for opposition next week, I have nothing uni-related to do. Work stuff, on the other hand, is always on the table. You know, calling all of those companies who never get back to you when you've applied for a position, applying for new jobs and customizing your cover letter. I'd really just like to bike to Almenäs and sunbath all day, ha. We'll see what I end up doing!

Det är en bra tid nu

Det är en bra tid nu. Morgonkaffe, ögondroppar mot pollen, ett kokat ägg, en grapefrukthalva, knäckebröd med extra allt, en hare som sitter i grönskan och syns som en siluett i morgonsolen. Jag packar väskan med dator, vattenflaska och forskningsboken. Matlådorna har varit mer av ett undantag än norm denna termin. Ploppar ner väskan i cykelkorgen och susar nedför gatorna på mitt röda loppisfynd. Det är inte ens lite kallt i shorts. Det är en bra tid nu.

It's a good time now. Morning coffee, eye drops against pollen, a boiled egg, half a grapefruit, crisp bread with extra everything, a hare sitting in the greenery, silhouetted against the morning sun. I pack my bag with my laptop, water bottle and research book. Lunch boxes have been more of an exception than a norm this semester. I pop the bag in the cycle basket and swish down the streets on my red flea market bargain. I'm not even a little bit cold in shorts. It's a good time now.

IMG_9114.jpg

Kontrasterna från ett år till ett annat

IMG_9099.jpg

Det är maj och uppsatsen närmar sig sitt slut. Jag sitter och skriver detta i tjugogradig värme (i skuggan!) på balkongen och känner in i märgen hur ostressad jag är över detta arbete. Det i sig har oroat mig, att jag inte känner ångest över uppsatsen varje dag. Det var mitt normaltillstånd de två första åren av utbildningen och kulminerade under projektarbetet förra våren. Att arbete ihop med Anette under C-uppsatsen och dessutom ta 100% ledigt från den under 90% av helgerna har gjort all skillnad. Mitt liv innehåller fortfarande ångest och stress, men det handlar om jobb och pengar, inte om skolarbetet. Det är den största vinsten att få rätt förutsättningar från högskolan och kunna byta strategi från förra året. Göra om, göra rätt av alla parter. 

Ikväll ska jag träffa tjejerna, äta mat, spela spel och umgås i Ulricehamn. Det är bra med kontraster på en dag.

It's May and my thesis is nearing its end. I'm writing this in 20°C heat (in the shade!) on the balcony and feel no stress about it in my whole body. That in itself has worried me, not having anxiety about the thesis every day. It was my everyday feeling the first two years of my degree, which culminated during our project last spring. Working together with Anette during this thesis and taking 90% of our weekends off has made all the difference. My life still contains anxiety and stress, but that's related to finding a job and having no money. It feels like the biggest win, being given the correct conditions from uni and changing strategy from last year. Do it again, do it right, from all sides.

Tonight I'm seeing the girls, eating food, playing board games and hanging out in Ulricehamn. Contrasts are good in a day.

Jag fyllde år! och resten av helgens bravader

Igår fyllde jag 27 år!!!! Blev väckt av Daniel som trallade på ja må hon leva och serverade glass med sugrör i, bär och kaffe. Vi mötte sen upp Julia och Micke på Scandic för hotellfrukost. Åt länge, pratade länge, åt mer och tog sen en sväng på stan. Blev bortskämd med presenter av dem och sen vinkade vi hejdå och solade på balkongen ett par timmar. Vid 14.15 var det dags för bio; vi såg Avengers: Infinity War och båda älskade den och garvade åt typiska hollywood-klichéer. Avslutade hela dagen med många timmar på balkongen med plockmat och sen ett gäng avsnitt Westworld i soffan. Var helt slut och så glad! PS solen lyste hela dagen som varje år den 5 maj. 

Idag har vi solat/ätit lunch/fikat vid en sjö, tränat en sväng och ska nu bort till Kajsa och Karl-Axel som bjudit in till pizza och rödpang. Vilken jävla helg! Tjohej, det var alles!

Fredag, sol och familj

I fredags ringde den här soldyrkaren på hemma hos mig. Mami! 

On Friday, this sun-lover rang my doorbell. Mum!

IMG_8961.jpg

Och min syster! 

And my sister!

IMG_8958.jpg

Chey sms:ade mig för ett tag sen och sa "vi borde planera middag för att fira allt mamma åstadkommit". Sagt och gjort, jag roddade ingredienser till dumplings och lade en flaska bubbel på kylning, hon hämtade mamma på jobbet och solen hängde upp sig på himlen på full värme. 

Chey text me a while ago saying: "we should plan dinner and celebrate all of mum's accomplishments". Said and done, I sorted the ingredients for dumplings and popped a bottle of bubbly in the fridge, she picked mum up from work and the sun placed itself in the sky on full heat.

Jag vet ingen i min omgivning som behövt kämpa sig igenom fler och större motgångar än min mamma. Det är därför den största grejen att hon köpt hus och flyttar i sommar! Ännu en grej är att vi tre ska åka på semester till Fort Lauderdale, Florida i sommar. För er som inte vet är mammas pappas sida kines-jamaican-arawak indianer (detta påbrå syns inte på mig lol) och är bosatta dels i FL, men också på Jamaica, i Kanada och i Kina. I sommar ska vi bo med en av mammas fastrar i två veckor, är SÅ tacksam och pepp att det inte är klokt. Längtar efter kombinationen: mat, sol och vintage-shopping.

I know no one in my surroundings that has had to fight so many and big battles than my mum. That's why it's the biggest thing that she's bought a house and moves this summer! Another thing is that us three are going on holiday to Fort Lauderdale, Florida this summer. To you who don't know, my mum's dad's side are Chinese-Jamaican-Arawak indian (that you can't see in me, lol) and live in FL, but also in Jamaica, Canada and China. This summer we're staying with one of mum's aunts for two weeks and I'm so grateful and excited. I can't wait for the combo: food, sun and vintage shopping.

En helg med brudar, mat och veckans uppsatsplan

Min helg var frickin' fab. I fredags promenerade jag till Sofie i tidig kvällssol och hängde fram till midnatt. Vi drack gott, käkade gott och pratade såklart om alla ämnen i världen. Det är en ynnest att få ensamtid med vänner i ett stort tjejgäng som vi har, en hinner fokusera så mycket mer på vad den andra har att säga då. Dagen därpå tog jag bussen till Jenny i Göteborg, lämnade väskan hos henne och tog oss in till stan. Vädret var fortsatt magiskt, så vi åt bao buns i solen, drack kaffe på Kafé Magasinet och avslutade kalaset hemma hos henne med käk och dryck. Morgonen därpå åt vi brakfrukost innan jag åkte hem. Behövde exakt detta som ett break i min uppsats.

Idag påbörjade jag och Anette vår datainsamling för uppsatsen och det fortsätter hela veckan. Har varit extremt trött hela dagen, på ett sätt där det kändes som all information pyste ur öronen för att ingenting mer fick plats. Totaldäckade på sängen i trettio minuter när jag kom hem, åt en quesadilla och nu känns det som jag fått en helt ny dag. Ska ta tag i matlådor till veckan, lyssna lite på Harry Potter och måla naglarna. Balans i livet, osv!

Påskafton med mexikanska ribs

På påskafton hade vi bestämt middagsplaner med Julia och Micke. Vi styrde mat, de köpte alkohol, smidigt! Daniel kom på den grymma idén att flytta in köksbordet till vardagsrummet för mer plats och extra njut av eftermiddagssolen. Han ansvarade även för huvudmålet som inte fastnade på bild, men bestod av mexikanska ribs á la Jonas Crambys recept. De är så JÄVLA goda. När en är vuxen får en bestämma meny själv, så vi struntade i tema och körde räkröra med gravad lax på smördeg till förrätt. Till ribsen åt vi nachos, guacamole, pico de gallo, koriander, lime och majskolvar, en maxad mexikansk påsk. Vi satt kvar resten av kvällen och spelade Skipbo och introducerade även Munchkin för dem. Slut på helgrym påsk!

On Easter Saturday we'd made dinner plans with Julia and Mikael. We made the food, they bought the booz, easy! Daniel came up with the genius idea to move the kitchen table into the living room for more room and extra enjoyment of the afternoon sun through the windows. He was also responsible for the main course, Mexican ribs after Jonas Cramby's recipe. SO tasty. When you're an adult, you get to choose the menu, so we said goodbye to themes and had shrimp and salmon creme fraiché topping on puff pastry for starters. With the main course we ate nachos, guacamole, pico de gallo, coriander, lime and corn on the cob - a maxed out Mexican Easter. The rest of the evening was spent playing Skipbo and introducing Munchkin to them. End of an amazing Easter!

En helt vanlig måndag med solfaktorn

Vaknade imorse och var så in i bänken trött i kroppen. Gjorde alla grejer i knäpp ordning, men när jag gick utanför dörren var det som att dagen föll på plats. Vita sneakers på sopade gator, tunn jacka, sol som värmde ansiktet. Till skolan hade jag med mig överblivna vietnamesiska vårrullar och knaperstekt tofu till lunch, fick en hel del gjort i arbetsväg och gick sen hem och direkt till gymet. Efter duschen kunde jag till och med avnjuta min omelett och kaffe på balkongen medan jag lyssnade på ljudbok och övergick till nagelmåleri för att stanna i solen. En helt vanlig måndag, men en fin en.

I veckan ska jag på lanseringsfest för Erikshjälpens e-handel där jag volontärarbetar (skriver självklart ut när webbplatsen går live!), information-/hjälpmöte med Skatteverket så att jag kan deklarera för min firma och sova hos Jenny i Göteborg lördag till söndag. Hur är det ens andra veckan i april redan? 

I woke this morning and my body was so damn tired. I did everything in the wrong order, but when I walked outside it was like everything fell in place. White sneakers on gravel-free streets, thin coat, sun on my face. For lunch, I brought leftover Vietnamese springrolls and crispy tofu and then did quite a lot of work before heading to the gym. I even got to enjoy my omelette and coffee with an audio book on the balcony, in the sun. A normal Monday, but a nice one.

This week I'm attending a launching party for Erikshjälpen's web shop where I volunteer (I'll tell you when the website goes live!), an information meeting with the tax office so I can send my papers in for my business, and have a sleepover at Jenny's in Gothenburg Saturday to Sunday. How is it even the second week of April already?

Prickigt och randigt med tassles

IMG_6857.jpg

Exakt såhär är jag klädd i skrivande stund, även om bilden togs igår. Jag och Anette svängde förbi Erikshjälpen på väg hem från skolan och jag hittade dessa prickiga byxor. Älskar prickigt och varit extra besatt  efter jag såg Julias fantastiska kostym. Brukar alltid prova nya plagg med resten av min garderob och fota outfits jag kan plocka fram en regnig dag. Idag är det just en sådan ogenomträngligt grå och småregnig dag, förhoppningsvis är det bara en transportdag mellan vinter och vår. Dagens planer involverar att ge feedback på min handledningsgrupps uppsatser, gå till kuratorn, ha ett möte med karriärservicen på högskolan och söka ett jobb. Det vegetariska alternativet på skolans lunchmeny är "Pankopanerad halloumi med sötpotatispommes & sötstark chilisås.", så det blir nog inte en pjåkig dag alls!

This is exactly what I'm wearing right now, even though the photo was taken yesterday. Anette and I swung by Erikshjälpen on the way home from uni and I found these polkadot pants. I love the pattern and I have been extra obsessed after seeing Julias fantastic suit. I usually try on my new purchases with the rest of my wardrobe and photograph outfits and save them for rainy days. Today is exactly one of those impenetrably grey and rainy days, hopefully just transporting us between winter and spring. Today's plans involve giving feedback to my tutor groups' thesises, an appointment with my therapist, a meeting with the career advisor at uni and applying for a job. The vegetarian alternative on the uni lunch meny is "Panko breaded halloumi with sweet potato fries and sweet and sour chili sauce", so this day is going to turn out pretty great!

Ut till skogen

Det är något frigörande med att lämna allt digital i lägenheten, klä på sig varmt och gå ut i skogen. Passade på att ta mig ut i kylan nu på morgonen när jag ändå är student och har flexibla dagar. Jag sover oroligt nu, vet inte om orsaken är att jag skriver personliga brev till sent på kvällarna och mina tankar är ett virrvarr eller om jag bara inte kan slappna av. Kunde i alla fall inte fokusera på akademisk text om navigationssystem, så knastrande snö under skorna och att vara omgiven av grön skog kändes som en bra kontrast.

Jag ska ta mig en dusch, äta en tidig lunch och sen skriva om några delar till vårt tidigare forsknings-avsnitt i uppsatsen. Vill ta det piano i helgen för att sedan köra på när måndag kommer igen. På lördag kväll ska vi hänga med Julia och Micke och på söndag ska Daniels bror och fru som fyllt och fyller år firas. Det blir en fin påsk, tror jag. Imorgon är det freeeedag och då kommer fredagslistan!

There's something freeing about leaving everything digital at home, wrapping up and going to the forest. I'm making the most of being a student and having flexible days, taking a walk in the cold this morning. I'm not sleeping very well at the moment, maybe because of tenseness, or because I'm writing cover letters late at night, making my brain go into overdrive. Focusing on academic writing about navigation systems this morning wasn't going to work, so crispy snow beneath my shoes and being surrounded by green forest felt like a good contrast.

A shower and an early lunch awaits, then I'm planning on writing a few hundred words on our literature review for our thesis. I want to be able to chill this weekend and then go hard on Monday again. On Saturday we're hanging out with Julia and Mikael and Sunday will be spent with Daniel's fam, celebrating his brother and his wife's birthdays. Sounds like Easter will turn at good! Also, tomorrow is Friday which means the Friday list!

Måndag!

IMG_6719.JPG

Måndag! Sömnbrist! Nya secondhand-Levis! Plusgrader!

Kom hem från en underbar helg i Malmö igår kväll. Var så himla fint att dricka en kopp te i soffan med Daniel, prata om vad vi gjort på varsitt håll de senaste dagarna och sen sova så jäkla gott. Har några få bilder att bjuda på från helgen men det var skönt att inte tänka på content till bloggen och mest umgås. Älskar kameran jag har men det hade varit underbart med en mindre som inte är ett projekt att bära runt på.

Det är påskvecka men i torsdags gick startskottet för C-uppsatsen, så idag ska jag och Anette prata igenom vad som komma skall och förbereda oss inför våra sista två månaders intensiva skrivande. Det är ofattbart att tre år har rusat förbi, något jag säger till varenda människa jag träffar. Längtar till examen och sommaren, samtidigt stressar jag över jobb. Vill bara säkra något i tid, ni vet. Men som allt annat så faller det väl på plats.

Hörs i veckan!

Länkkärlek, del 3

★ Underbara Emma Sundh uppmanar sina läsare att skicka in vegorecept som hon publicerar så att vi lyckliga kan ta del av dem med. Detta recept på zucchinibiffar är himmelriket, är inne på min tredje omgång här hemma.

★ Initiativet Bredda Bilden som startats för att just bredda bilden av vilka som arbetar med teknikyrken och ge kvinnor utrymme i marknadsföring. Coolaste @emiliavicenta har fotat allt.

★ Joanna Goddard på Cup of Jo skriver om när hon och en stylist-vän gjorde om hennes systers hem efter bortgången av systerns make. Så känslosamt och vackert på en gång.

★ Allt Agnes på Cashew Kitchen publicerar på sin matblogg låter himmelskt gott. Senast igår delade hon detta recept på Bibimbap med Pulled oats.

★ Två konton att följa på Instagram: @TNKVRT och @blackvogue_se. Här finns möjligheten att - helt utan ansträngning - lära sig om ämnen som rasism, privilegier, inkludering, vithetsnormen och andra jätteviktiga och intressanta ämnen. Det enda du behöver göra är att följa, läsa ett inlägg eller story då och då och få nya perspektiv.

Krupit upp ur PMS-slukhålet igen

  From my first time in Bray, Ireland

From my first time in Bray, Ireland

HEJ! Jag försvann ner i det berömda PMS-slukhålet utan att jag kunde komma på vad det var förrän efter några dagar. Blir lika förundrad varje gång jag får uppenbarelsen om att det är det som fuckar upp allt jag tänker. Imorse när jag vaknade kändes det som jag passerat genom dimman och det orubbliga, obehagliga filtret var borta. Har sedan förra måndagen ätit köttbullar och mos hos Eric och Tilda, hängt hos svärföräldrarna och ätit tacos, klippt Daniel, sovit en natt hos mamma och syrran efter vi klämt varsin pizza och sett på filmen Ladybird, överraskat Therese med en babyshower, varit på bröllopsplaneringsmiddag, hittat sommarens finaste väska för en tia på loppis, blivit kramad av Daniel och också utfört underverk i skolan med Anette.

På torsdag är det kursintro för C-uppsatsen och fredag morgon rullar tåget ner till Malmö. Jag ska få bo hos Lovisa, känns så fint efter vår grymma dag ihop när hon var i Dublin i december. Har önskat att få prova på berömd Malmö-falafel och gå i secondhandbutiker. På söndag ska jag träffa Christin på lunch, något som är verkligen är på tiden. Förhoppningsvis Ellen en dag med, om hon blir frisk från mardrömsinfluensan!

Ni kan få ett låttips också när jag ändå håller på: How Bizarre med OMC.

Vad jag har för mig i veckan och slutet i sikte

Halva mars är snart gjord och nu råder det plusgrader i Borås. Vattnet forsar ner för gatan och alla hundbajskorvar kommer fram i tö, som varje år. Väderappen utlovar sol imorgon, det hade ju varit fantastiskt för sinnet! Den här veckan är fullproppad med skoj grejer utanför allt plugg, som igår när jag var i fotbollshallen i Ulricehamn och fotade TVFC Dam. Längtade tillbaka till träningar med ett gott gäng brudar, men vill inte låsa mig till träning och match flera dagar i veckan. Imorgon ska jag till kuratorn igen och på eftermiddagen åker jag och Daniel och hänger med några vänner. På lördag ska jag på bröllopsplaneringsmiddag eftersom jag är ena halvan av toastparet på Krista och Victors bröllop i sommar! 

Igår släpptes också schemat för resten av terminen. Den 22 maj är det slutinlämning för examensarbetet och det är helt knäppt hur snabbt det kommer gå. Snart är vi där, vid examen! 

Half of March is done and Borås is offering plus degrees. The water is flowing down the street and all the dog poo that has been hidden in snow is now on display on every pathway, like every year. My weather app is promising sun tomorrow, wouldn't that be a treat? This week is full of fun outside of uni, like yesterday when I went to Ulricehamn and photographed my old football team. I longed to train with a great group of girls, but I don't want to be booked up several days a week. Tomorrow I'm going to my therapist again and in the afternoon Daniel and I are seeing some friends. On Saturday I'm heading to Krista and Victor's for a wedding planning dinner as I'm one of the pair of toastmasters this summer!

Yesterday they released our schedule for the rest of the semester. May 22nd is the final deadline for our bachelor thesis and I know these last months will fly by. We'll be there soon, at our graduation!

En tantklänning och lördagsplaner

dress - secondhand, brand unknown
jumper - bought in Thailand, brand unknown
boots - Topshop

Jag köpte klänningen på Erikshjälpen för ett par veckor sedan, för mönstret och det skira tyget. Jag känner mig lite tantig dubbelknäppningen men föreställer mig den i varmare väder med stråväska och sandaler. Kan bli fint va?

Just nu sitter jag uppkrupen i soffan med mitt morgonkaffe och fötterna under en filt. Min kropp är tacksam för sovrutinerna jag har, det märker jag speciellt på helgerna när jag vaknar utan klocka efter åtta timmar sömn. Vanligtvis brukar vi träna på lördagar i det här hushållet, men min träningsvärk från i torsdags hindrar mig från att ens ta ner tandkrämen från övre hyllan att jag kanske får skippa idag. Brakfrukost blir det vilket fall som helst, och ikväll ska Julias 30årsdag firas! Hoppas att ni får en toppenhelg, hjärtan.

I bought the dress att Erikshjälpen a few weeks ago, for the pattern and the thin material. I do feel a bit like an old lady with the double breasted buttons, but I imagine it in warmer weather with a straw bag and sandals. Could be nice, hey?

At this moment, I'm curled up on the sofa with my morning coffee and feet under a blanket. My body is thankful for the sleep routines I have, I especially notice it on the weekend when I wake without an alarm after eight hours of sleep. Usually we go to the gym on Saturdays in this household, but my workout pains from Thursday stop me from even reaching for the toothpaste on the highest shelf at the moment. Plans might have to be re-thought. Major breakfast is going down either way, and tonight we're celebrating Julia's 30th! I hope your weekend is greatness, lovelies.

Hur mars såg ut förra året

IMG_0434.jpg

Vi åt Vasaloppsfrukost i lugn takt. Det bästa jag vet att samla allt gott från kylen och äta jättelänge. Råa grönsaker, överbliven ost från gårdagens charkbricka, smörstekt svamp och halloumi, och så vidare.

We ate breakfast in front of Vasaloppet (a yearly long distance ski race in the north of Sweden; 90km long and about 60 000 people race). I love putting all of the nice stuff we have in the fridge on a wood platter and eat slowly for ages.

IMG_0463.jpg

Hängde en del på Anytime Fitness huvudkontor där chefernas DÖgulliga hund Charlie ofta är med. En allergivänlig labradoodle, vem vill inte mysa och leka med na?

I hung out a lot at the Anytime Fitness head office where the boss's amazingly cute dog Charlie often is too. An allergy friendly labradoodle, who doesn't want to cuddle or play with her?

Åt lunch med min hjälte och största förebild, a.k.a mamma, på Internationella Kvinnodagen <3

I ate lunch with my hero and biggest role model, a.k.a. mum, on International Women's Day <3

IMG_0499.jpg

Jag var vårklädd?!?!?! Minns den här dagen och det var varmt på riktigt. Den blå godingen hänger i källaren och väntar på att bli vårinvigd igen.

I was dressed for spring?!?!?! I remember this day clearly and it was warm for real. The blue beauty is in the cellar waiting to be premiered for spring again.

IMG_0610.jpg

Var piffad i secondhandfyndad outfit (minus brallorna) när vi skulle åka till Falkenberg Strandbad. Allt från maten och drinkarna till spat och miljön är att rekommendera.

I was all dressed up in a secondhand bargained outfit (minus the slacks) when we went to Falkenberg Strandbad (spa). Everything from the food and drinks to the spa and environment are to be recommended.

IMG_0761.jpg

Årets uteserveringsdagen skedde även denna månad! På Viskan med systrarna Stroud, en riktig pangeftermiddag vill jag minnas.

2017's first outdoor seating day happened this month too! At Viskan with the Stroud sisters, a fabulous afternoon.

IMG_0769.jpg

Sen firade vi den här godingen, Daniels gudson! Han älskar mango så han fick en påse med söt gul frukt av oss.

Then we celebrated this kiddo, Daniel's god son! He loves mango so we gave him a bag of sweet yellow fruit.