En gammal sommarbild och en inskickad uppsats

IMG_5754.jpg

Började rota runt på mina externa hårddiskar efter bilder från min högskoletid häromdagen, men fastnade i sommarmånaderna från 2012 och 2013 istället. Denna är från sent i juli när Daniel tog med mig och plockade svamp. Det finns knappt något bättre i livet än det, att gå ut med honom i tystnaden och leta guldklimpar.

Är så tacksam för att det bra vädret denna månad sammanfallit med slutet av uppsatsen och en nedtrappning i tempot. Helgen som gick var magisk med försenat födelsedagsfir för Daniel, en heldag paddlandes och fiskandes i Viskan och Stora Hålsjön, grill hos Julia och Micke och sen en söndag i Sparsör. Igår fixade jag det sista i dokumentet så att allt stämde med rapportmallen och vips - uppsatsen skickades in! Det är inte slutgiltigt nu dock; nästa vecka väntar opponering och justeringar efter feedback, sedan skickas den in igen för betyg. Igår firade jag ändå litegrann med att ha Kajsa här på frukost och häng, sedan lämnade vi kläder för en klädbytesdag på Textile Fashion Center och kramades hejdå för att jag skulle möta mamma på lunch. När vi också skiljts åt hörde jag någon ropa mitt namn och såg Rebecka, en vän och kollega från mitt volontärande på Erikshjälpen. Vi hängde i solen och tog ikapp allt sen vi sågs sist.

Tills vi får veta vilka opponeringsgrupper vi hamnar i har jag ingenting skolrelaterat att göra, däremot finns det alltid något att syssla med när det gäller jobbsökning. Ni vet, ringa upp alla de där företagen som aldrig hör av sig hur det går med tjänsterna en sökt, söka nya jobb och anpassa personliga brev till dem. Egentligen vill jag bara cykla med en brassestol till Almenäs och sola hela dagen. Vi får se vad som lockar mest. 

I was looking around on my external hard drives for pictures from my time at uni, but got stuck in the summer months from 2012 and 2013. This one is from a late July when Daniel took me mushroom picking. There really isn't much that beats it, going out into the forrest with him, looking for gold.

I'm so thankful for the sun coinciding with the end of our thesis and a slower tempo. The weekend just passed was magical and spent celebrating Daniel's birthday, paddling and fishing, bbq:ing with Julia and Micke and then hanging out in Sparsör. Yesterday I sorted out the last bit in the document so that everything looked correct, and suddenly - thesis, done! At least for now. We've got our opposition next week, then some changes will be made from feedback and officially handed in again. I celebrated a tad yesterday anyway, with Kajsa here for breakfast and then we dropped off clothes for a clothes swap event. I met mum for lunch and whilst strolling around afterwards, I bumped into my colleague and friend Rebecka, from where I volunteer at Erikshjälpen. 

Until we find out what groups we are in for opposition next week, I have nothing uni-related to do. Work stuff, on the other hand, is always on the table. You know, calling all of those companies who never get back to you when you've applied for a position, applying for new jobs and customizing your cover letter. I'd really just like to bike to Almenäs and sunbath all day, ha. We'll see what I end up doing!