Malmö - du var allt

För två fredagar sedan hoppade jag på 07-tåget till Malmö för att fira pausen mellan min näst-sista och sista kurs, hänga med människor jag tycker om, äta falafel och fynda på secondhand. Trodde dessutom att vårjacka-invigning var en bra idé pga väderappen sa 6°C men jag var tydligen den enda i Sverige som inte visste hur blåsigt denna Skåne-stad är. 

Two Fridays ago I hopped on the 7AM train to Malmö to celebrate the paus between my second to last and last module, hang out with people I like, eat falafel and find secondhand bargains. I also thought that it'd be a good idea to bring my spring coat 'cause the weather app said 6°C, but I seemed to be the only Sweden who didn't know how windy this southern city is.

IMG_8701.jpg

Blev uppmött av denna stjärna vid centralen och inledde helgen med strosande på stan och dumplings till lunch. Ni som följt bloggen ett tag eller känner till bloggvärlden generellt, vet att det genom bloggar är vanligt att träffa vänner. Nu har Lovisa slutat blogga (men finns på instagram @lvshllstrm), men efter vi följt varandra ett antal år och träffats i Dublin, kändes det fint att få bo hos henne. Vi promenerade hem till lägenheten och hängde i köket med hennes otroligt trevliga pojkvän, drack kaffe och bara pratade ett gäng timmar.

This star met me by the station and we started the weekend by walking round the city and eating dumplings for lunch. You who have followed this blog a while or know the blog world in general, know that it is common to find friends through your blog. Lovisa has closed hers (but you can find her on Instagram @lvshllstrm), but after following each other for a few years and meeting in Dublin, it was nice to stay with her. We headed back to the flat and hung out in the kitchen with her incredibly nice boyfriend, drank coffee and just talked for hours.

Älskar att få komma hem till människor och se hur de bor. Deras lägenhet var hade sån charm med trägolv och högt i tak. Längtar efter sådant.

I love visiting peoples' homes and seeing how they live. Their flat was so charming with wooden floors and high ceilings. I can't wait to have that myself.

IMG_8699.jpg

Björn ansvarade för musiken som spelades på LP-spelare och det kändes som jag var med i en film med ett fantastiskt soundtrack.

Björn was in charge of the music, it was played on vinyl and it felt like I was in a film with a fantastic soundtrack.

Resten av eftermiddagen klurade vi på om orken fanns till utgång medan vi knaprade salt & vinäger-chips. Jag försökte återfå energi genom en vilostund och sen tog vi oss till ett riktigt gött thai-hak och åt grym curry och pad thai. Jag är värdelöst sällskap på fredagkvällar och somnade därför i soffan medan Lovisa kolla True Crime och Björn gick vidare med sina vänner. 

The rest of the afternoon was spent figuring out if we (I) had enough energy to go out, while eating salt and vinegar crisps. I tried to re-energize with a powernap and then we headed to an amazing Thai place where we ate some bloody good curry and pad thai. I'm rubbish company on a Friday night and therefore fell asleep on the sofa while Lovisa watched True Crime and Björn headed of for beers.

Vi vaknade tidigt och styrde långsamt en brakfrukost.

We woke early though, and slowly made a massive breakfast.

IMG_8702.jpg

Det är fint att introducera nya grejer för andra som är lika matintresserade, som mitt (från början mammas) familjerecept på västindiska dumplings (blanda 1dl kall mjölk, 2dl vetemjöl, 2tsk bakpulver, en nypa salt till en smidig deg, forma bullar och stek i olja). 

It's nice introducing new things to people who are equally interested in food, like my (originally my mum's) family recipe for West Indian dumplings (mix 1dl cold milk, 2dl wheat flour, 2tsp baking soda, a pinch of salt into a dough, roll into balls and fry in oil).

IMG_8705.jpg

Totalen bestod av stekt spenat, ägg, svamp, vita bönor, kaffe och ofiltrerad äppeljuice ("den som inte ser ut som öl"). Det här, mina vänner, är en av mina absoluta favoriter i frukostväg. Resten av dagen gick jag och Lovisa i secondhand-butiker där utbudet var magiskt, åt indiskt och handlade ingredienser på Möllevångstorgets marknad och de fantastiska Asien Livs-butikerna runtom. Vi sprang in i Lovisas vänner och tog en kaffe med dem, för att sammanstråla på kvällen igen med middag och inflyttningsfest i en fantastiskt vacker lägenhet. Ni som följer mig på instagram vet att kvällen avslutades på det mest Malmö-itiska sättet, dvs med en 30-kronors falafelrulle <3 

The turnout included fried spinach, egg, mushroom, baked beans, coffee and unfiltered apple juice ("the one that doesn't look like beer"). This, my friends, is one of my absolute favourite spreads. The rest of the day, Lovisa and I spent venturing into magic-like secondhand shops, ate Indian and bought ingredients from the Möllevång market and the fantastic Asian shops around. We also ran into her friends and had a coffee with them before reuniting later on for dinner and a flat warming party. You who follow me on Instagram know that the evening was ended in the most typical Malmö way, with a 30kr/€3/£3 falafel wrap <3

IMG_8713.jpg

Dagen därpå åt jag bort min bakfylla med frukost hemma hos Lovisa och Björn och sen våffellunch Far i Hatten med Christin!!! Det var en första dejt efter år av bloggläsande, men det kändes som vi varit vänner länge. Timmarna försvann medan vi åt, promenerade i vårluft och sol (!) bort till hennes lägenhet. Där fick jag hänga med upp och se den färgsprakande inredningen som syns i blogg och instagram (@midiss) på riktigt, hälsa på Anton och springa i lägenheten med deras virvelvind Algot. Hämtade sen väskorna och kramade Lovisa och Björn hejdå för denna gång, åt BK på centralen och åkte hem till en kopp te i soffan med Daniel. 

Är helt enkelt så så så tacksam för vad den här platsen möjliggjort och hur jävla roligt det är att träffa vänner på det här sättet.

The day after I cured my hangover with breakfast at Lovisa and Björn's and then waffle lunch at Far i Hatten with Christin!!! It was our first date after years of blog reading, but felt like we'd been friends forever. The hours disappeared while we ate, walked in spring air and sun (!) to her flat. I got to see the colourful interior design in her flat that is featured on her blog and instagram (@midiss) with my own eyes, meet Anton and run around the flat with their whirlwind Algot. When the afternoon drew nearer, I picked up my bags and hugged Lovisa and Björn goodbye, ate BK at the station and headed home to a cuppa on the sofa with Daniel.

I'm just so so so thankful for what this place has made possible and how much fun it is to meet friends this way.