Beaujolais Nouveau med vänner i Dublin

En dag för flera månader sedan skrev Anna till mig att jag borde hänga med på fransk afton inne i stan (i Dublin). Den tredje torsdagen i november firar man nämligen Beaujolais Nouveau, då släpps årets omgång av druvan som vinet Beaujolais görs på. Jag var mitt uppe i en intensiv pluggbubbla men en våg av sunt förnuft kom över mig, alltså att jag borde passa på att umgås när något kul hände.

A day quite a few months ago, Anna wrote to me that I ought to go with them to a French evening in the city (in Dublin). In France, the third Thursday of November you celebrate Beaujolais Nouveau, which is when the round of that year's grape is released. I was in the middle of an intense study bubble but some common sense washed over me, meaning that I should make the most of fun times when they are offered.

IMG_7089.jpg

Julien var med! Han är också fransk men pratar lustigt nog flytande svenska efter ett års studier i Örebro. Vi hade några goda skratt åt typiska svenska uttryck som han lärt sig.

Julen was there too! He's also French but funnily enough speaks fluent Swedish after a year of studying in Örebro. We had some good laughs at typical Swedish expressions he'd learnt.

Celia and Anna.

Celia och Anna.

IMG_7091.jpg

Melanie var förstås med också, woo! 

Melanie was there too, woo!

Väl inne på ett fullsmockat the Church lyckades vi norpa åt oss ett bord där vi åt ostbricka och drack vin. Var helt lyrisk över att komma ut och göra något kul istället för att plugga en till helkväll. Efter fransk quiz stack jag hemåt, dagen efteråt väntade workshop med Mastercard. Snipp snapp slut!

At the Church we managed to get table where we enjoyed our deli platter and wine. I was overjoyed about going out and doing something fun instead of spending yet another evening studying. After a French quiz I headed home, my workshop with Mastercard was going down the next day. The end!