Världens bästa dag

Åh herregud. Har haft världen bästa dag och den är inte ens över.

Vaknade före åtta av mig själv. Drack en kopp kaffe i soffan och gav feedback på några vänners abstract till deras C-uppsats. Mitt i allt ringde Ali (min kanadensiska flatmate från UCD) upp mig och vi fick äntligen prata ikapp en stund om vad som hänt sen vi sågs för snart tre veckor sedan. När vi lagt på vaknade Daniel till liv och vi åt lite frukost. Eftersom vi bestämt oss för skogspromenad gjorde jag i ordning en potatis -och purjolökssoppa att ha med i vår sopptermos; det är så gott med något varmt och mättande samtidigt.

I skogen var det tyst, frostigt, mossgrönt och mörkbrunt med nyanser av rött. När allt är så grått och dunkelt under vinterhalvåret i Borås, då kan en fortfarande njuta av grönska i skogen. Vilket lifehack, va? Lite längre in hittade vi kantareller mitt i mossan, både gula och trattisar. Ingen svamp kommer undan oss, det är en sak som är säker. Daniel ledde oss vidare en bit tills vi kom fram till en sjö, där badade marken i sol så vi bestämde att det var lunchdags. Soppa i solen i tystnad, ahhhh.

Väl hemma, möra i benen, åt vi soppa igen med ostmackor till. En powernap på maten och kaffe på det - jag undrar om någonting den här dagen kan ge mig annat än mysiga det-här-är-livet-vibbar? Tror inte det, pga nu efter dusch och med glittriga strumpor på ska jag åka till Ida, mat och umgänge på agendan. LIVET E SNÄLLT.