Sams första dag i Sverige: snölandskap, mat och bastu

Mitt i min första vecka tillbaka på högskolan landade min rödhåriga Seattle-favorit på Landvetter. Om det var svårast vid att vänja mig att inte bo med Ali, så var det näst mest märkligt att inte träffa Sam flera gånger i veckan. Vi träffades för första gången på dagstrippen till Cliffs of Moher och klickade i sekund ett. Nu kikar vi på vad vi gjorde hennes första dag här.

In the middle of my first week back at uni my favourite Seattle redhead landed at Landvetter. If getting used to not living with Ali was the hardest, next on that list was not seeing Sam several times a week. We met the on the day trip to the Cliffs of Moher and instantly clicked. Now let's see what we got up to on her first day here.

Vi sov lite längre än vad jag brukar göra i skoltider, sen gjorde jag maffig frukost. En av mina favoriter är stekt ägg, lök och korv med smulad fetaost. Så himla bra kombination! Efter tandborstning och liknande gick vi sträckan till Daniels jobb för att hämta bilen. Hade löst planer med Krista att göra lunch där, visa Sam landsbygden som passande nog var som ett sagolandskap och samtidigt ha nära till Kallbadhuset. Det blev en pestopotatissallad med lax, mycket smarrigt. Plötsligt fick vi alla bråttom, lilla Caspian gick in i sin Sherlock Holmes roll och vi vinkade hejdå för att basta och inte bada (isen hade förstört stegen ner till vattnet). På kvällen åt vi tacos deluxe och det var dag ett!

We slept a little longer than I usually do in uni times, then I made a big breakfast. One of my favourites is fried egg, onion and sausage with crumbled feta cheese. Such a tasty combination! After teeth brushing and that, we walked the distance to Daniel's job to grab the car. I'd sorted plans to make lunch at Krista's to show Sam the countryside; coincidentally it was extra dreamy thanks to the snow. We ate a pesto potato salad with salmon and talked for a few hours. Suddenly we were all in a hurry, little Caspian turned into Sherlock Holmes and we headed to the cold swimming bath on the lake to sauna but not swim (the ice had broken the steps into the water). That evening we ate tacos deluxe and finished off day one!