Snapshots och tisdagstankar

Några detaljer här hemma just nu. Är så rastlös i vårt hem och möblerar om, byter gardiner och försöker att rensa bort saker som stör. Började komma in i vardagslunket efter en månads jullov men nu är jag tillbaka på ruta ett efter Sams besök; igår grejade jag med allt annat än att leta artiklar till vår första inlämningsuppgift. Gjorde bland annat första steget i att anmäla mig till Tobiasregistret efter att någon delat en status på Facebook om att det var hennes enda chans till överlevnad. Ska ringa och boka tid för att bli blodgivare med, nu när det är mer än 6 månader sen jag tatuerade mig (krav från blodgivningscentralen).

Är inne i ett headspace just nu där jag försöker bryta dåliga rutiner av oro, dåligt självförtroende och liknande som jag inte hade när jag var på utbytet. Att komma hem innebär alltid en kulturkrock och det sker på flera plan, inte bara att vara i Sverige istället för Irland som land med dess människor, men även att byta universitet, hem, umgängeskrets och ansvar. Jag levde utan tvekan i en väldigt lättsam bubbla i Dublin och när jag landade på svensk mark kom allt ansvar ikapp mig: alla frågor om vad jag ska göra efter examen, vilket företag jag vill arbeta med, vad jag ska göra med min egen firma, lån som ska betalas tillbaka, nästa steg i mitt och Daniels förhållande i form av bostadsköp, och så vidare. Det är fortfarande en del att vänja sig vid, men även det blir bra om ett tag.