Tre dagar med Jo på besök

Två dagar efter jag landat i Sverige anlände denna fantastiska person i vårt avlånga land. Med en miss i tidsskillnad fick hon åka tåg istället för flyg från Köpenhamn och jag utmanades i navigering i Göteborg; några timmar senare än planerat sprang jag fram till en storgråtandes men glad och lättad Jo. Väl hemma åt vi tacopaj och försökte ta in att vi inte var kvar på UCD's campus.

Two days after I arrived home in Sweden, this fantastic person landed in our long country. After a bit of time difference trouble she arrived in Gothenburg by train instead of plane and I ran up towards a crying but happy Jo. In my kitchen we ate taco pie and tried to understand that we weren't still on campus at UCD.

IMG_7276.jpg

Jag dukade upp frukostbuffé och sen körde vi till Ulricehamn. Inte nog med att Jo aldrig sett snö innan, granar finns tydligen inte i Perth (Australien) och var därför lyrisk bara vi körde förbi en skog på motorvägen. Kan säga att jag log i princip konstant.

I made us a big breakfast spread and then drove to Ulricehamn. Not only was it the first time Jo had seen snow, but apparently pine trees don't grow in Perth (Australia) and she was excited when we drove past a forrest on the motorway. I was smiling constantly.

IMG_7285.jpg

Hos mamma var vyn makalös som vanligt. Dimma är så vackert!

 The view at mum's was incredible as usual. I love fog!

IMG_7296-2.jpg

Vi mötte upp Krista, Caspian och mormor för lunch. Hej gullo!

We met Krista, Caspian and nan for lunch. Hey cutie!

Mormor <3

IMG_7302.jpg

Om än lite suddiga är den här bilden en favorit! Vi delade på två olika julmatstallrikar så att Jo skulle få den svenskaste upplevelsen. Hon gillade allt, speciellt sillen!

Although a bit fuzzy, this picture is a favourite. We shared two Christmas food plates so that Jo would get the most Swedish experience. She liked it all!

IMG_7315.jpg
IMG_7330.jpg

Jag hade naturligtvis varit kaxig och föreslagit kallbad när vi var i Dublin. Det vara bara att köra!

Naturally, I'd been a bit cocky and suggested swimming in the cold lake whilst we were in Dublin. All in!

IMG_5677.jpg

I omklädningsrummet sa en van badare att tre dopp är vad som krävs för att det ska gillas på riktigt (ja ja, nypa salt osv), men vi körde på det och jag var så imponerad av Jo som tog SIMTAG medan jag höll mig till trappan. Mellan doppen tog vi skydd i bastun såklart.

In the changing room, an experienced swimmer said that three drips is the only thing that counts, so we did that and I was so impressed by Jo who SWAM while I stayed by the stairs. In between the dips we took refuge in the sauna of course.

IMG_7341.jpg

Dagen därpå hängde vi i Göteborg och dan före dopparedan julhandlade vi det sista och gick hemåt för att baka filmjölksbröd, laga kvällsmat, baka pepparkakor och dricka glögg framför film.

The following day we spent in Gothenburg and the day before Christmas Eve we did the last of our shopping to then go home and bake bread, make tea, bake ginger bread biscuits and drink mulled wine.

IMG_7347.jpg

Egengjorda svampfyllda gyozas med edamamebönor och en lax -och glasnudelsallad med sesamfrön och spenat.

Home made, mushroom filled gyozas with edamame beans and a salmon and glass noodle salad with sesame seeds and spinach.

Med detta avslutades våra helt fantastiska dagar ihop och när jag släppte av henne vid bussen på julaftonsmorgon lipade jag en skvätt i bilen pga Perth är aslångt bort. Tack öder för att du lät oss mötas <3

With this, our absolutely fabulous days together ended and when I dropped her off at the bus on Christmas Eve morning I cried a bit in the car because Perth is far away. Thanks fate for bringing us together <3