Nordirland, Monasterboice, Downhill Demesne, Giants Causeway, Dark Hedges och en Titanic tour

Tidigt på fredagen den sista helgen i september mötte jag upp Melanie och hennes vänner utanför våra lägenheter, vi skulle nämligen åka på samma tour till Nordirland. Jag hade inte någon direkt grupp att hänga med och var taggad på att träffa nya personer. Det visade sig att helgen skulle ge mig så fina vänner.

IMG_6513.jpg

Touren anordnades av 'International Student Society' och det var så dåligt organiserat att det satte en negativ stämpel på hela helgen. Första stoppet var Monasterboice High Cross men tyckte att den här trädallén var det finaste att fota.

IMG_6515.jpg

Efter en längre tur på bussen var vi plötsligt i Derry i Nordirland. För er som inte vet var Irland och Nordirland ett och samma förr, båda under brittiskt styre. Under många år var det ett blodigt krig för att göra Irland självständigt, men slutade med en uppdelning. Vi gick en walking tour med den här killen som guide, som verkligen förmedlade hur konflikten mellan England och Nordirland inte är glömd och att de fortfarande försöker få rättvisa i avfärdade mord under kända Bloody Sunday

På kvällen gick Melanie, Thea, Christopher, jag, Sophia och Sophie och käkade. Vi fortsatte med timmar av prat på en ginbar och avslutade på en pub med varsin öl där vi mötte upp Celia och Anna också.

IMG_6553.jpg

Första stoppen dagen därpå var Downhill Demesne, en supergammal herrgård mitt ute på de gröna vidderna. Det var extremt vackert och vi hade tur med vädret. Det pekades åt flera håll där scener från Game of Thrones spelats in.

IMG_6586.jpg

Anna väntade tålmodigt vid nästa stopp: Giants Causeway!

Här trivdes jag så. I solen, i grönskan, vid havet. Hade kunnat stanna här mycket längre!

Jag och Melanie i en annan slottsruin senare den dagen.

Ytterligare ett stopp påväg till Belfast var Dark Hedges, en inspelningsplats för en sekvens i Game of Thrones när Arya Stark lämnar Kings Landing som en pojke. Jag var en av de första ur bussen och tog den här bilden, cirka en minut efter var hela stället fullt med folk och busslaster med folk dök upp efter oss. Helt galet!

Sista dagen var vi i Belfast på en Titanic-tour. Det finns ett stort museum där men vi var runt hörnet på en guidning där själva Titanic byggdes. Blev väldigt tagen av att ingenting ändrats på platsen, hur stort skeppet var (vi står där fotografen tog bilden han håller upp) och vilket slit människorna gick igenom för att färdigställa henne.