Söndrig adapter, Dublin City, internationella träff och en solotur till campusbaren

IMG_5628.jpg

Godmorgon från mitt skrivbord i rum 3, lägenhet 6! Har fönstret öppet och låter solen skina in. Tänk att jag trodde att det skulle ösregna varje dag? Det kommer det säkert göra i december, men just nu njuter jag så mycket jag kan. Det lät som vår sista flatmate flyttade in i natt; det är så lyhört i huset så det kunde likaväl varit en våning ner.

Igår var en fullsmockad dag där jag först pajade min adapter så att jag nu inte kan använda varken förgreningskontakten, plattången, datorladdaren eller hårfönen. Sen köade på Student Center för att köpa mitt Student Leap Card, det enda kortet en behöver för att ta sig runt med lokaltrafiken i Dublin och resten av landet. Man laddar på det som ett värdekort och blippar när man går på, sedan finns det en maxgräns för hur mycket de kan dra på en dag så då kan en passa på att åka mycket! Tog mig in till centrum och gick runt lite på Trinity College campus, men tänkte spara The Book of Kells tills Daniel kommer hit. Köpte lite småsaker, besökte den stora parken St. Stephens Green och hittade hem med buss 46a till campus.

Släppte av mina saker hemma, pudrade näsan lite och gick bort till Global Lounge för att se om det fanns biljetter kvar till den internationella mat & musik-träffen på kvällen - det gjorde det! Inte nog med att jag fick käk, träffade även ett stort gäng assköna tjejer från Tyskland, Tahiti, Schweiz, Italien och Irland (den första irländska studenten jag träffat!). Jämför detta så mycket med att backpacka i Australien och bo på hostel där = träffar inga australiensare. Hoppas det blir mer irländskt utbyte när lektionerna drar igång (på måndag). När alla de andra åkte buss hem - ingen lyckades få boende på campus - gick jag till campusbaren och tog några öl och kollade på fotboll. Själv. Billy-no-mates, som mormor hade sagt. Men hellre det än att ligga i sängen vid nio och höra lägenheten under ha fest!

Idag då? Ska ta på mig träningskläder och gå långpromenaden till Tesco (matbutik) för att köpa diskgrejer, adapter och lite frukostingredienser. Om en inte vill göra åt en miljon i campusbutiken Centra så behöver en ta sig längre ut för att handla, och det är inte det närmsta laget till fots. Resten av dagen får vi se!

Good morning from my desk in room 3, flat 6! Got the window open wide and letting the sun shine in. Imagine that I thought it'd be raining non-stop every day? It probably will in December, but I'm just enjoying the sun as much as I can now. It sounded like our last flat mate moved in last night; the walls are so thin it could as well as been downstairs.

Yesterday was busy, where I started off by breaking my adapter so that I now can't use my extension lead, straighteners, computer charger or hair dryer. I then queued at the Student Center to buy my Student Leap Card, to get around Dublin and the country easily. I then made my way to the city center and walked around Trinity College campus, but am saving the Book of Kells until Daniel gets here. Bought a few things in the city, visited the big park St. Stephens Green and even found my way home with bus 46a.

Dropped off my things at home, powdered my nose and then walked over to the Global Lounge to see if there were tickets left to the international food & music event. There was! Not only did I get food, I also met a big bunch of nice gals from Germany, Tahiti, Switzerland, Italy and Ireland (the first Irish student I've met!). I compare this so much to backpacking in Australia and staying at hostels = meeting no Aussies. I'm hoping for more Irish exchange on Monday when classes start. When everyone else left - no one has accommodation om campus - I went to the campus bar for a few beers and the Ireland - Serbie football game. Alone. Billy-no-mates, like nan would have said. But better that than lying in bed at 9pm, hearing the flat below having a party.

What about today? Putting on my training clothes and taking the long walk to Tesco to buy washing up stuff, an adapter and some breakfast ingredients. If you don't want to spend millions at the campus shop Centra, you need to get further out and it's not the closest place by foot. Then we'll see about the rest of the day!

IMG_5632.jpg