Irländsk folkmusik, dans och gratis mat under första veckan här

Under introduktionsveckan, alltså veckan före kurserna började, anordnade den internationella delen av skolan en massa events i the Global Lounge. En kväll var det irländsk musik, dans och käk som tema; bandet var så duktiga och jag fylldes av känslan att jag kommit till en plats jag alltid drömt om. När jag och Chey var barn såg vi på Riverdance-filmerna om och om och om igen.

IMG_5681.jpg

De lärde ut några danser till oss, jag kollade dock bara på, men i rosa skjorta ser ni min flatmate Steve! Woop!

  Gif - press the image to make it play on your phone .

Gif - press the image to make it play on your phone.

Sen visade en av bandmedlemmarna hur man steppar assnabbt; han hade tydligen vunnit stora tävlingar i dans!

Jag träffade vänner med! Lydia från Tyskland och Mohea från Tahiti. Vi (tillsammans med ett stort gäng tjejer) träffades på en annan internationell träff tidigare under veckan.

IMG_5692.jpg

Marleen var också där! Vi träffades samtidigt som de andra tjejerna. Resten av kvällen bestod mest av en kamp i att få tag på gratismaten - fish n chips i en pappkona.

English

During the week leading up to classes, the International part of the university arranged a bunch of events so us foreigners could get to know people. This particular evening the theme was Irish music, dancing and free food. I bumped into friends - Lydia and Marleen from Germany and Mohea from Tahiti - who I'd met at a previous international event, together with a gang of other great girls. The band playing were amazing and I was filled to the brim with happiness of being in the right place.