Att plugga sex ämnen samtidigt och om gårdagens köttbullar

En och en halv vecka in i skolan och jag känner mig som jag ser ut i den här bilden Daniel tog på mig i somras (fungerar även som "när du tror att du ser ut som en avslappnad person på semester men egentligen ser ut såhär"). Det är fan ingen lek att köra 6 kurser samtidigt och dessutom köra fyra av dem i lingvistik, vilket enligt irländarna jag träffat är ett av de ämnen som har störst läslistor. Phu. Min studieteknik hemma är ingenting jag haft användning av än eftersom det baseras på att göra en sak i taget; kommer definitivt behöva lägga mer tid än vad jag gjort hittills på UCD.

Hemma har jag känt mig så himla stressad över att prestera och få maxpoäng medan jag här är jag nöjd om jag får godkänt, kontrasten är brutal! Har i alla fall hittat två tjejer att göra det största projektarbetet under terminen med; ska träffa dem om en timme så jag pausar med lite käk och en kaffe nu. Sen väntar en föreläsning till, kanske en powernap och en sväng till gymet ikväll.

Igår lagade jag köttbullar, mos och sås till tio nyfunna vänner här borta och det var så himla fint att göra något så hemtrevligt. Det var mina flatmates, tjejerna i lägenheten under oss, Tanner från huset bredvid och Jackie på bottenvåningen. Så himla härligt att dra ihop ett så stort gäng! Nu måste jag bara få till något slags matlådesystem till skolan eftersom det INTE FINNS NÅGRA MICROS HÄR = de vill att en köper käk varje dag eller äter kall mat i låda. Köper wraps, subway eller mackor som ett litet mål på dagarna och det blir svindyrt.

One and a half week into term and I feel like I look in this picture Daniel took of me this summer (the picture also works as "when you think you look like a relaxed person on holiday but actually look like this"). It's no joke doing 6 courses at once and doing four of them in linguistics, which according to the Irish people I've met, is one of the subjects that has the biggest reading lists. Phew. My study technique from home is nothing I've been able to apply here yet, as it's based on doing one thing at a time; I'll definitely have to put more time into studying here at UCD than I've done so far.

At home I'm always stressing about performing, wanting top grades, but here I'd be happy to just pass. The contrast is brutal! I've at least found two girls to do the biggest project with during this semester; I'm seeing the in an hour so I'm just pausing with food and coffee. After that I have one more lecture, might powernap and then go to the gym.

Yesterday I made meatballs, mash and cream sauce for ten new friends here and it was so nice doing something cosy at home. The group consisted of my flatmates, the girls in the flat under us, Tanner from next door and Jackie on the ground floor. So nice to get a big gang like that together! Now I just need to sort out some kind of lunch box situation as THERE ARE NOW MICROWAVES HERE = they want you to buy food or eat cold food. I keep buying wraps, Subway or sandwiches as a small meal during the days and it's getting frickin' expensive.