När vi åkte till the Guinness Factory

IMG_5712.jpg

I lördags vaknade jag upp med en förjävlig bakfylla efter en natt ute på Dicey's. Fick i mig mat, sen mötte jag och (min flatmate) Ali upp tjejerna i lägenheten under och Tanner som bor i huset bredvid - dags för the Guinness Factory. När vi klev på bussen började det ösregna och vi var alla ganska dåligt förberedda. Ni kan kalla oss rookies.

IMG_5723.jpg

Guinness kommer från Dublin och den här fabriken visualiserar alla olika delar av processen att ta fram den mörka drycken, som att odla mängder med korn.

IMG_5728.jpg

Vi fick läsa att Arthur Guinness valde just den här platsen för fabriken efter den stora tillgången till vatten som finns här, från Wicklow-bergen.

Ali. Hon sysslar med film och sånt vilket jag tycker är så fett. Ser fram emot att se hennes Dublin-film när den är klar.

Jag mådde som en påse skit, så en ganska nedsläckt och mysig inredning av trevligt. 

IMG_5751.jpg

Efter en provsmakning av Guinness i miniglas med en väldigt uttråkad anställd tog vi oss längst upp till panoramabaren, en cirkulär bar med glasfönster runt om så att en har utsikt över Dublin. Vi tog alla varsin öl, dels eftersom det ingick, dels för upplevelsen men också för att jag faktiskt gillar det.

IMG_5770.jpg

Helt plötsligt blev det en dubbel regnbåge på ena sidan och vi avslutade våra öl för att hitta mat.

IMG_5779.jpg

Hejdå fabriken, du var fin!

IMG_5780.jpg

Solen kom fram och tur var väl det, alla svaga från föregående natt och med matbrist.

IMG_5788.jpg

Så vi var så glada när vi hittade den här puben, ett riktig jäkla mysställe som visade sig ha svingod mat också. Vi var alla så nöjda.

Mitt fina sällskap för dagen! Från vänster: Eliza (USA), Alexina (AUS), Julia (KAN), Ali (KAN) och Tanner (KAN). Så himla bra dag!

English

The day after we went out at Dicey's and I had the biggest hangover, this gang headed to the Guinness Factory in the city. Eliza, Alexina and Julia all live in the flat under us, Tanner lives in the house next door and Ali is my flatmate. We got caught out in the rain and got soaked to the bone, then tried to dry off inside whilst reading about the different stages of producing the Dublin-founded dark drink. On the rooftop bar with glass windows all around, we had a pint of Guinness and then went food hunting. We ended up in this really nice pub with great food. Such a good day!