Lite campus och mitt studentrum

Hej! Är hemma i lägenheten mellan två föreläsningar så tänkte jag kunna dela ett par bilder från campus och hur mitt rum ser ut. Tycker det är jäkligt roligt att bo på plats och jag märker när jag pratar med andra vilken tur jag hade som fick boende här; det är skitdyrt (ca 10 000kr i månaden och inga köksprylar ingår förutom spis (ingen ugn), mikro, vattenkokare och brödrost) men nära till allt. Var på IKEA och köpte nödvändigheter samt lite grejer till rummet, så har i princip allt jag behöver. Vi har tyvärr en halv kyl och en halv frys att dela på fyra personer, och vi lagar mat allihopa. Förstår inte riktigt den grejen.

Mitt rum består i alla fall av säng, skrivbord, helkroppsspegel, fönster med naturvy och öppen garderob. Tycker att det funkar utmärkt! Tjejerna på våningen under oss har möblerat om för att få mer plats, men vet inte om jag orkar släpa runt när det känns okej. Räddaren i nöden är i alla fall förgreningskontakten, alla uttagen är nämligen gömda bakom skrivbordet.

Efter min föreläsning i Organisation & Retrieval of Information ska jag skynda mig hem för dusch och fix; ikväll vankas nämligen en stor välkomstfest för Erasmus-studenter och internationella elever. Ska dit med en blandning vänner jag träffat här, allt från flatmates till housemates till en snäll New York-tjej jag träffade på bussen på IKEA, och alla deras vänner typ. Den stora frågan är: barbent eller ej i denna stormiga stad?

English

Hey! I'm at the flat between lectures so thought I'd share some pictures of campus and my room. It's great fun living right in the center of things, and speaking to others I realize how lucky I am to have gotten a room on site; it's dead expensive (almost €1000 a month and no kitchen equipment is included but a stove - no oven - toaster, kettle and microwave), but it's close to everything. At IKEA I got the essentials, so now I have pretty much everything I need. Weirdly enough, they only provide us with half a fridge and half a freezer between four people, and we all cook...

My room consists of a bed, desk, full-length mirror, window with a nature view and open wardrobe. I think it works fine! The girls downstairs have re-arranged their furniture, but I can't be arsed to drag it all round. My saviour is my extension lead with three plug holes, as the ones in the wall are hidden behind the desk.

After my lecture this afternoon in Organisation & Retrieval of Information I'm hurrying home for a shower and getting ready - tonight there's a massive welcome party for all international students. Going with a mixture of friends I've met here, from flatmates to housemates to the nice New York girl I met on the bus to Ikea, and their friends! The big question is: bare legs or not in this stormy city?