Jordärtskockssoppa, baristakaffe och prat i timtal

Jag har så många redigerade bilder i min bloggmapp men inte haft en uns inspiration till att sätta ord till dem, förrän idag. Börjar från början när Agnes bjöd hem mig på lunch, kaffe och fem timmars tjöt.

Agnes och hennes man bor i en klassisk gammal lägenhet med trägolv och vackra detaljer precis överallt. Det här var mitt första besök där och vår andra gång att umgås sen barnsben. Eftersom jag levde på cirka noll kronor första halvan av sommaren var hon gullig och bjöd hem mig på mat, sweet huh?

Hon hade gjort en jordärtskockssoppa med knaprig bacon och picklad lök. Mina smaklökar jublade! Har gjort soppan förr men löken gjorde ALLT för att höja/bryta av smaken.

Efter käket fortsatte lyxen med en cappuccino direkt från min personliga barista.

Vi satt sen i soffan och pratade i TIMMAR om allt från våra yrken (journalist och framtida webbredaktör), möhippor, könsnormer, vad vi som 90-talister fick stå ut med i form av mode, och så vidare. Älskar att det inte känns konstigt nu, att umgås efter 15 års uppehåll.

English

The first half of this summer I was so, so poor. So, Agnes invited me round for lunch at hers instead of going out for food. She'd made soup from Jerusalem artichokes (translation according to Google?) with crispy bacon and pickled onion = heaven! She then carried on spoiling me with a proper cappuccino and hours of talking on the sofa. We knew each other as kids, didn't hang out for 15 years, met up for pizza this spring and it just feels so natural to be friends as adults.