Ett fotojobb och om frilansandet

Innehåller reklam för mitt eget företag.

Medan jag redigerar bilder från helgens bröllop (sitter och är blödig pga så fina i kombo med pms), kan ni få se ett annat jobb jag gjorde för ett par veckor sedan. Jag åkte ut till Grönahögs prästgård där min gamla fotbollstränare bor med sin familj, blev bjuden på fika utomhus i det strålande vädret och fick sedan äran att fota dottern Emma med sin häst. De bor verkligen i en idyll och det var roligt att få testa på att fota i en helt annan genre.

Vad sysslar jag med annars i sommar? Jag frilansar, det vill säga jobbar med mitt företag och bygger/arbetar med webbsidor. Eftersom jag inte fick lägga till fotografering till min enskilda firma* så sysslar jag med det som hobbyverksamhet också. Det är osäkert, utmanande, fritt, roligt och skitjobbigt. Jag är van vid att vara anställd, veta vilka timmar jag ska jobba och få in en säker lön på kontot men nu är allt uppe i luften hela tiden. Utlandsterminen är dessutom en bidragande stressfaktor eftersom handpenning till lägenhet, flygbiljetter och allt som behövs till lägenhetens kök måste läggas ut för. Pengar alltså, vilken jävla skit.

Snart blir det lunch i alla fall, och kanske lite balkonghäng som paus. Och ikväll åker jag till Ulricehamn för ett par timmars häng med brudarna hos Marika!

*pga Skatteverket krävde att jag kunde motivera varför det är mer än en hobbyverksamhet, vilket jag inte kunde eftersom jag sagt jag kommer omsätta 0 kronor första året för att slippa betala preliminärskatt varje månad och betala allt i slutet av året istället. På så sätt krockade det med varandra.