5 heta såser + en bubblare

Den här veckan blir det lite kortare inlägg, hoppas ni godkänner. Det är för att jag för ovanlighetens skull har så mycket att göra, det klyschiga platsannonser skulle beskriva som "många bollar i luften". Men det var inte överanvända begrepp vi skulle diskutera, utan mina bästa starka såser som trängs i skafferiet.

Läst från vänster:
1. Klassikern sweet chili sauce; funkar till marinad, för att göra trista nudlar roliga, som dipsås med mera.
2. Den omtalade sriracha-såsen; ger en bra hetta, funkar i liten mängd (droppar) eller i större i såser, till ägg i olika former, på ditt stekta ris, osv.
3. Originalversionen av Cholula hot sauce; påminner lite om vanlig tacosalsa fast utan bitar med mer styrka (absolut inte superstark)
4. Min absoluta favorit Cholula hot sauce chipotle; chipotle-smaken är fantastisk och är super på all form av mexikanskt, på äggröra, i pitabrödet med alla möjliga ingredienser, supergod att kombinera med annan hetta såsom jalapeño.
5. Mammas favoritsås Encona hot pepper sauce; denna är het med lite sötma och är svingod till baked beans eller till västindiska köttbullar. Vet inte om den går att hitta i Sverige, vi köper alltid ett lager från England.
6. Saknas på bild men är srirachans syster - sriracha-mayo; som en dröm till pokébowl, på äggmackor och hamburgare. Har en annan smak än om en blandar vanlig sriracha med majonäs.

Det var allt för idag!

English

My best hot sauces that we have at home. My absolut favourite is the Cholula Hot Sauce Chipotle, it works with everything Mexican, eggs, in your pita bread and so good to combine with other hot stuff like jalapeños. That's all for today!