En helg i matens tecken

Förra fredagen hade vi bjudit hem Julia och Micke. Det var nämligen På Spåret-final och det kunde vi ju kombinera med mat. Jag tog bussen hem efter skolan, körde en snabbstädning och började fixa med käket, sedan fyllde vi på när de anlände med sin kasse mat. Det blev fläskfilé, mozzarellasticks, smördeg fylld med svamp, spenat och grekisk yoghurt, vitlöksbröd, sötpotatispommes, edamamebönor, pimientos de padrón, ostar, blåbär, päron, kex, baconlindade dadlar och picklad rödlök. Sen jäste vi i soffan framför tv:n till sent. En perfekt fredag helt enkelt.

I lördags fortsatte vi på mattemat där vi åt frukost efter träningen och en snabb lunch innan vi åkte till Mölndal på bröllopsplanering. Där serverades snittar och laxrullader som jag inte kunde sluta stoppa i mig. Var nästan mätt när vi åkte till O´Learys för att käka och där blev det en orimligt stor portion ribs till moí. Dagen efter åt vi detta ↑ framför Vasaloppet. Råa grönsaker blandade med kokt ägg, stekt portobellosvamp och halloumi.

Mat är livet.

English

A weekend where we didn't stop eating. Friday was spent with Julia and Micke who came round ours. Saturday at home and then planning Daniel's brother's wedding with food in Mölndal and then Sunday, eating breakfast in front of Vasaloppet on the sofa.