Fredagslistan: tabbouleh, solsken och att tro på sig själv.

☀︎ kontraster; hur sju dagar kan ändra hela ens närvaro
☀︎ att det ska vara solsken i en vecka här
☀︎ spontant kaffehäng efter skolan, där tiden springer iväg så en nästan blir sen till nästa åtagande i livet
☀︎ ugnsrostade kikärtor med tabbouleh och vitlökssås i pitabröd
☀︎ tabbouleh: finhackad färsk persilja, mynta, tomat, gul lök, pressad citron, salt och olivolja
☀︎ att gå igenom hela garderoben när både hår och smink är fixat, hitta nya outfits som en sparar bilder på för senare
☀︎ era värmande ord
☀︎ det klassisk musik gör för mitt sinne
☀︎ hur fantastiskt muskelminnet är; att kunna sätta mig vid pianot och bedöma hur långt jag ska flytta händerna för ackord utifrån minne
☀︎ dagar med min lillasyster
☀︎ varje gång jag lyckas sälja in en ny rätt här hemma
☀︎ en middagsdejt inplanerad imorgon
☀︎ när gatorna är sopade
☀︎ min egen styrka när jag tänkt tankarna om att ge upp och inte gjort det, eller andra gånger gjort val som gett tid till annat
☀︎ att kunna ringa mamma och prata i 45 minuter om hur vi båda är så lika och vill vara perfekta och duktiga flickor i alla lägen
☀︎ att Jennifer är i Småland men kommer till Borås i helgen eftersom hennes syster flyttat hit och jag får träffa na då <3
☀︎ tunna silverhalsband till vanliga t-shirtar
☀︎ lunch med morfar två gånger på en vecka
☀︎ att min kusin tar sig tiden och går igenom hur en räknar moms och skatt
☀︎ att jag ska få ett till kusinbarn i slutet av augusti
☀︎ att fem dagar i England väntar i maj
☀︎ höga blåa jeans pga snyggt till allt
☀︎ när allt en ser är ljust, glatt, positivt, möjligheter
☀︎ iskallt kolsyrat vatten
☀︎ men rumstempererat kranvatten
☀︎ potatissallad med krispiga saker i som rädisor, sugarsnaps och lök
☀︎ målade tånaglar
☀︎ pizzabotten på bland annat riven blomkål och parmesan
☀︎ när en tror på att en kan
☀︎ att människor runt omkring en påminner en när en inte tror på sig själv
☀︎ en röd cykel som jag köpte på loppis förra hösten står och väntar på att bli använd
☀︎ skaldjurskväll hos svärföräldrarna ikväll för att fira Daniels brors födelsedag (och mitt företag och Daniels lönelyft i smyg)

English

☀︎ contrasts; how seven days can change your whole presence ☀︎ that it's supposed to be sunny here for a week now ☀︎ spontaneous coffee hangouts after uni where time disappears so you're almost late for the next thing to do in life ☀︎ chickpeas roasted in the oven with tabbouleh and garlic sauce in pita bread ☀︎ tabbouleh: finely chopped parsley, mint, yellow onion, tomato, lemon juice, salt and olive oil ☀︎ going through the whole wardrobe when your hair and make up is done and putting together new outfits, saving pictures of them for laters ☀︎ your kind words here ☀︎ what classic music does to my soul ☀︎ how amazing muscle memory is; being able to sit by the piano and judging how far to move my hands for ackords based on memory ☀︎ days with my sister ☀︎ every time I sell in a new meal at home ☀︎ a dinner date planned tomorrow ☀︎ when the roads are swept clean ☀︎ my own strength when I've thought about giving up and not done so, or the other times I've made choices that has given time for other things ☀︎ calling mum and talking for 45 minutes about how alike we are, wanting to be perfect good girls in every situation ☀︎ that Jennifer is in Småland but is coming to Borås this weekend 'cause her sister has moved here and I get to see her <3 ☀︎ thing silver necklaces to regular t-shirts ☀︎ lunch with grandad twice in one week ☀︎ that my cousin takes her time and goes through calculating VAT and taxes with me ☀︎ that I'm getting another second cousin in August ☀︎ that five days in England awaits in May ☀︎ high blue jeans 'cause they're hot with everything ☀︎ when you see everything as light, happy, positive, possibilities ☀︎ ice cold sparkling water ☀︎ but room temperatured tap water ☀︎ potato salad with crispy things in there, like radishes, sugar snaps and onion ☀︎ painted toenails ☀︎ pizza bottoms made of grated cauliflower and parmesan ☀︎ believing that you can ☀︎ that people around you remind you when you don't believe in yourself ☀︎ a red bicycle I bought at a flea market last autumn is waiting to be used ☀︎ seafood night at my parent-in-laws tonight to celebrate Daniel's brother Dennis's birthday tonight (and my business and Daniel's pay rise in secret) ☀︎