Bloggarna jag läser: S-W

Svenska

Det är nästsista arbetsdagen på veckan och vad passar bättre än lite blogginspiration? Här kommer sista delen av serien om vilka bloggar jag läser. Ni hittar allihopa under "Featured posts" in högermarginalen.

Jag växte upp med starka kvinnor som förebilder, fast på ett familjärt sätt, ni vet. Min syster, mamma och mormor. Men jag har aldrig haft några idoler som jag inspirerats av på ett karriärsmässigt eller kreativt sätt, fotspår jag vill följa osv. Inte förrän jag började följa dessa queens och king. På olika sätt är de här brudarna och mannen personer jag ser upp till, peppas av och får kreativ ork ifrån. Tryck på bloggarnas namn för att komma till deras bloggar.

Föregående delar i denna serie:
Bloggarna jag läser: A-H
Bloggarna jag läser: J-R

English

It's the day before the weekend and what could be better than a little more blog inspiration? Here's the last part of the series of which blogs I read. You can find them all under "Featured posts" in the margin on the right.

I grew up with strong women as role models, but more in a family kind of way. My sister, mother and nan. But I've never really had any idols that have inspired me to pursue a career or in a creative way, footsteps to follow, etc. Not before I started following these queens and king. In different ways, these women and man are the ones I look up to, am encouraged by and get creative energy from. Click on their names to visit their blogs.

Part one in this series:
The blogs I read: A-H
The blogs I read: J-R


 Foto: Sandra Leone

Foto: Sandra Leone

 Foto: Sandra Leone

Foto: Sandra Leone

 Foto: Sandra Leone

Foto: Sandra Leone

▸ Sandra Leone

Sandras blogg är minimalismens högkvarter. Bilder och text samspelar på ett sånt rofyllt sätt att en känner sig tillfreds i detta utrymme. Samtidigt finns det plats för texter som känns. Bloggen handlar om lördagsfrukostar, läsning, vegetariskt, tentaplugg och vackra selfies med utgångspunkt i Göteborg.

ENGLISH
Sandra's blog is the HQ of minimalism. The pictures and text cooperate and create such calm. At the same time there is room for words that make you feel. The blog is about Saturday breakfasts, reading, vegetarian food, studying at uni and beautiful selfies, all from Gothenburg.


 Foto: SMDLND

Foto: SMDLND

 
 Foto: SMDLND

Foto: SMDLND

 Foto: SMDLND

Foto: SMDLND

SMDLND av Eric Smedlund

Allt Eric publicerar är vackert för ögat; bilderna har en säregen och fantastisk stil och han också grym på att ackompanjera texten till. Utöver den grafiska biten är han och hans pojkvän Magnus stora stil-, mat- och inredningsinspiratörer. Har ni missat denna guldgruva för innehåll, varsågod.

ENGLISH
Everything Eric posts is beautiful for the eye; his pictures have their own aesthetic and he's also great at accompanying text with them. Beyond his creative talents, he and his boyfriend both act big style, food and interior design inspirations. If you've missed this gold mine with content, here you go.


▸ Spaceherosuits av Rebecca Fexby

Letar ni snygga bilder, kroppspositivitet, äventyr i Köpenhamn, fina texter och god mat med mera? Det hittar ni här. Jag har följt Rebecca sen i höstas och hon har precis blivit Köpenhamns-bo. Tidigare har hon pluggat till fotograf och på Hyper Island, bott i Berlin och är så jävla ball. Älskar att hon är ärlig i sina bilder och texter, det är ett skönt avbrott med många andra bloggar idag.

ENGLISH
Looking for great pictures, body positivism, adventures in Copenhagen, nice texts and good food amongst other things? You'll find it here. I've read Rebecca's blog since last autumn and she's just moved to Copenhagen. Previously she studied to become a photographer and at Hyper Island, lived in Berlin and is just so cool. I love how she is honest in her pictures and writing, it makes it a nice break from many other blogs today.

 
 Foto: Spaceherosuits

Foto: Spaceherosuits

 Foto: Spaceherosuits

Foto: Spaceherosuits

 Foto: Spaceherosuits

Foto: Spaceherosuits


 Foto: Tuvessonskans

Foto: Tuvessonskans

Tuvessonskan av Julia Tuvesson

Jag vet knappt vart jag ska börja i min beskrivning av Julias blogg. Allt hon lägger ut är genomtänkt, en lösning på sina läsares problem med allt gott i livet på en tallrik. Vegetarisk mat har aldrig känts enklare. Jag följde många matbloggar förr men tröttnade pga recepten kändes ouppnåeliga - Tuvessonskans space är rena motsatsen. Jag vill prova allt. Klicka er in och bli frälsta!

ENGLISH
I hardly know where to start in my description of Julia's blog. Everything she posts is thought through, a solution to her readers' problems with everything tasty on one place. Vegetarian food has never felt simpler. I used to follow many food blogs before, but got tired of feeling like I could never accomplish the recipes - Tuvessonskans' is the opposite. I want to try everything. 

 Foto: Tuvessonskans

Foto: Tuvessonskans

 Foto: Tuvessonskans

Foto: Tuvessonskans


 Foto: Vegokäk

Foto: Vegokäk

 Foto: Vegokäk

Foto: Vegokäk

 Foto: Vegokäk

Foto: Vegokäk

Vegokäk av Annie Månsson

Jag skojar inte, här kommer ett till fantastiskt matbloggstips. Trillade in hos Annie av en slump och har sparat ner i princip varenda recept i hennes blogg i min "jag vill prova"-mapp. Det jag framförallt älskar är hennes inställning till mat, läs punktlistan i marginalen det första du gör. Detta är vegomat som skulle slå alla dem jag smakat ute på restaurang.

ENGLISH
I'm not kidding, here's another fantastic food blog tip. I found Annie's blog by coincidence and now pretty much every recipe is saved in my "I want to try this"-folder. This is vegetarian food that would kick every restaurant's vegetarian dish I've ever tried.


 Foto: Vicky

Foto: Vicky

Vicky

Hon bloggar från San Francisco, arbetar som copywriter på Apple och visar oss hur man njuter av det man kan när det finns där framför en. Vicky visar oss vart en ska äta, hur mycket en kan se i en fet stad som SF genom att gå, och som om det inte vore nog blandar hon detta med snygga outfits, träffsäkra texter och vloggar.

ENGLISH
She blogs from San Francisco, works as a copywriter at Apple and shows us how to enjoy what we can when it's right in front of us. Vicky shows us where to eat, how much there is to see by food in a city like SF, and as if that wasn't enough, she mixes this with hot outfits, texts that make us feel and vlogs.

 Foto: Vicky

Foto: Vicky

 Foto: Vicky

Foto: Vicky


 Foto: Wilderness

Foto: Wilderness

▸ Wilderness av Sara Edström

Sara är personen som aldrig slutar imponera, oavsett vilken situation hon beskriver att hon befinner sig: plugg, jobb, utomlands, hemma, regn sol snö. Jag skulle vilja beskriva henne som ett kreativt geni på alla plan och en helt underbar person, får en känslan av.

ENGLISH
Sara is the person who never stops impressing, no matter what situation she describes she is in: studying, working, abroad, at home, rain sun snow. I'd like to describe her as a creative genius on all levels and a wonderful person, that's the feeling you get.

 Foto: Wilderness

Foto: Wilderness

 Foto: Wilderness

Foto: Wilderness


 
 Foto: wild + free

Foto: wild + free

 Foto: wild + free

Foto: wild + free

wild + free av Maria Vatne

Med en strävan efter självständighet på alla plan bor Maria med sina sina barn på en gård i Norge. De odlar sin egen mat, har en mängd djur och barnen blir hemskolade. Maria är en genialisk fotograf och beskriver sin största fotokärlek som den vid födsel och moderskap. Varje bild är magi, utan att överdriva.

ENGLISH
With the ambition to be independent on all levels, Maria livs with her children on a farm in Norway. They grow their own food, have a bunch of animals and the children are homeschooled. Maria is a genius photographer and describes her biggest photography love as the one at birth and motherhood. Every picture is magic, without over exagerrating.

 Foto: wild + free

Foto: wild + free


A few I read a little more sporadic:

Silversaga ★ Siri Barje ★ Teknifik ★ Vandringsbloggen