En loppisrunda hemma hos oss

Kreativitetskonceptet Monthly Makers har haft loppis som tema den här månaden men jag är inte bra på DIY, däremot är jag bra på att fynda. Tänkte att jag därför kunde visa upp de möbler och pryttlar vi köpt secondhand till vår lägenhet. Let's go!

Kistan som tv:n står på var jättesliten när jag köpte den men målades om när jag skulle ha den som soffbord i min första lägenhet - från Myrorna. De höga smala ljusstakarna bredvid tv:n köpte jag på Emmaus och har flyttats runt men fyller nu funktionen att värma upp vardagsrummet. Lampan i hörnet bredvid fåtöljen köpte jag på en secondhand-butik i Ulricehamn. Fåtöljen fyndade jag på Emmaus och såg ut såhär innan vi klädde om den. Planschen på väggen, alla krukorna, skålen vid tv:n och porslinsbjörnen är också fyndade från diverse loppisar. 

Karaffen är från Myrorna, ljuslyktan från Ellas kuriosa i Ulricehamn (finns i nytillverkad variant för närmre 600kr här medan min kostade 30kr) och ljusstaken är från Erikshjälpen.

Lilla men tunga älgen från Erikshälpen.

I sovrummet huserar denna vackra byrå diverse tröjor, tshirtar, scarfar och grejer. Hittade den fylld med tygsaker på en loppis i Fristad och frågade om vi fick köpa den. Jajemän! sa gubben och erbjöd att köra hem den till oss utan extra kostnad. Fint va? Postern på fiskarna är köpt på Gärdhem secondhand, klockan köpte Daniel på en antikmässa och vasen är från Emmaus tror jag.

Tunnan som agerar nattduksbord för mig är ännu ett fynd, från Erikshjälpen i Jönköping. Måste ge cred till min moster här dock, hon kom springandes med den och sa att om jag inte ville ha den kunde hon ta den. Gulligt va?

Stolen i hörnet är från en antikbutik i Fristad som heter Ljungagårdens Allehanda. Köpte i samband med denna även sex stycken andra pinnstolar av olika slag till min moster i England.

Och så kan vi avsluta med den här klädhästen som inte syns så väl nu när jag tänker efter. Men den är i mörkt trä med små hjul under; den lilla knoppen på sidan kan dras ut så att en kan hänga saker där. Ett riktigt kap från Erikshjälpen.

Det finns förstås mer saker i de här rummen, som diverse trälådor, någon hylla, lite böcker och så. En annan gång kan jag visa vad vi har i köket och kanske i våra skåp. Skulle någon uppskatta det? 

English

A walkthrough of all the furniture and things in the front room and bedroom we've found second hand.