Internationell matkväll med Nordirlands-gänget

Minns ni att jag åkte till Nordirland ganska tidigt den här terminen? Inser i skrivande stund att jag inte ens redigerat bilderna därifrån än, bara nämnt det i text. Hur som helst bokade jag in mig på resan själv men träffade på min granne M i kön och tack vare henne lärde jag känna ett helt galet fint gäng. Efter resan skrev vår one and only King (hans efternamn är König = kung på tyska) att vi borde ses och äta mat från våra hemländer pga var ett gäng med internationella från olika hörn i världen. Said and done.

Do you remember that I went to Northern Ireland pretty early in the semester? As I'm writing this I realize I've not even edited those photos yet and just told you in passing. Anyway, I booked the trip alone and met my neighbour Melanie in the queue and thanks to her I got to know this great bunch of people. After the trip, our one and only King (his surname König = King in German) said we should meet and cook food from our home country, 'cause we're a bunch of internationals from across the world. Said and done.

IMG_6764.jpg

Här är han! 

Here he is!

IMG_6766.jpg

Här är en av våra Sydney-tjejer, Sophia. Tyvärr fastnade in vår andra Sydney-brud, Sophie (ja, de har snarlika namn och kommer från samma ställe och pluggar samma sak och kände inte varandra före de åkte hit) på bild. 

Here's one of our Sydney girls, Sophia. Our other Sydney gal, Sophie (yes, they have similar names, are from the same place, study the same thing and didn't know each other before exchange) didn't get caught on picture.

IMG_6765.jpg

De stod för smörgåsar med vegemite, avokado och körsbärstomater, och...

They made sandwiches with vegemite, avocado and cherry tomatoes, and....

IMG_6762.jpg

FAIRY BREAD! Det är exakt så knäppt som det ser ut: vitt bröd med smör och strössel. Tydligen äts detta på barnkalas och som roligt snacks. Kände mig golvad av förvåning när de pratade om det, hahah!

FAIRY BREAD! It's exactly as quirky as it looks: white bread with butter and hundred and thousands (sprinkles). Apparently this is eaten at kids parties and they have it as fun snacks. I was just blown away by surprise when they were talking about it, hahah!

IMG_6763.jpg

Jag gjorde köttbullar pga är jag ens svensk annars? Sonia och Celia gjorde spansk omelett som jag inte kunde sluta proppa i mig.

I made meatballs 'cause would I even be Swedish if I didn't? Sonia and Celia made Spanish omelette that I could not stop eating.

IMG_6767.jpg

Här är dem!

Here they are!

Poutine!!! Melanie är från Kanada och detta är en av deras mest kända rätter: pommes med gravy och smulad mjukost. Inte det vackraste men smakade supergott.

Poutine!!! Melanie is from Canada and this is one of their most famous dishes: fries with gravy and cheese curdles. It's not the prettiest but it tasted so good.

IMG_6769.jpg

Annas franska ratatouille fastnade inte på bild, inte heller de tyska korvarna, saurkrauten och bröden som King och Thea fixat. Allt smakade hur jäkla gott som helst i alla fall och jag är så glad att vi lyckade få ihop en kväll med allihopa.

Anna's French ratatouille didn't make it on to my camera, neither did the German sausage, sour kraut and buns King and Thea made either, but they and the rest tasted like frickin' heaven and I'm so glad everyone made it.