Jullängtan och stresskarusell

Längtar så himla mycket till julmys och allt som hör till. Vill pynta med adventsljusstakar, tända ljus på söndagar, ha på julgransbelysningen jämt, äta lussekatter och dricka kaffe i soffan. Förra året knatade vi ner till Knalleland och köpte bjässen ovan, passade perfekt i vårt hörn. Nu har vi möblerat om och jag är inte hemma förrän den 21:a så det kanske blir en mycket mindre en i år.

Stressen snurrar runt mig som en jäkla karusell just nu. Ville mest bara kura ihop på golvet på min andra föreläsning för dagen men efter en timme hos mina grannar där vi pratade om lättsamma saker känns det mycket bättre. I min lägenhet har vi dessutom obegränsat med varmvatten till skillnad från alla våra vänner, så det gäller att vara glad för de små (grundläggande) sakerna (som vi betalar 10k i månaden för). Är hemma och äter lunch, har min sista föreläsning fyra till fem, sen ska jag skriva uppsats eller mitt 'research abstract' som måste godkännas av min professor på måndag. I helgen har jag min sista workshop med Entrepreneurial Endeavour - med Mastercard. Det ska bli fett även om jag fortfarande vill springa och gömma mig när det gäller presentationer. Ska inte gå in på vad mer jag har att göra färdigt, det sätter bara igång karusellen igen. Kämpa nu Nastasja, slutet är så himla nära!

I am longing so much for Christmas cosiness right now. I want to decorate our flat with advent candles, light candles on Sundays, have the tree lights on all the time, eat 'lussekatter' and drink coffee on the sofa. Last year, we walked down to Knalleland and bought the tree above and it fit perfectly in the corner. We've re-arranged the living room now and I'm not there until the 21st, so maybe there will be a smaller one this year.

The stress is spinning me round like a damn carousel right now. I just wanted to curl into a ball on the floor during my second lecture, but after spending an hour with my neighbours talking about easy stuff, things feel better. In my flat we also have unlimited hot water unlike our friends' places, got to be happy about those small things (that we pay €1000 for every month). Right now I'm having lunch at home before my last lecture at four; later I have to write an essay or my research abstract. This weekend I also have my last workshop with Entrepreneurial Endeavour - with Mastercard. It's going to be so cool despite me wanting to run and hide when it comes to presentations. I won't start ranting about what else I have left, now the carousel has stopped for a moment. Hang in there Nastasja, the end is so near!