När vi besökte Bray

En söndag för kanske tre veckor sedan hoppade jag, Sam och Meg på en buss till kuststaden Bray. Allt var stilla och luften ganska varm.

Vi promenerade till närmsta café för att köpa kaffe, varm choklad och smoothie och sen ner till vattnet.

Till vänster ser ni Bray Head dit vi skulle gå och till höger fortsätter kusten ner mot Howth.

IMG_5990.jpg

Meg.

Sam.

Jag var glad för att vi hade så tur med vädret, inte en regndroppe på hela dagen och sjukt varmt i solen! Foto knäppt av Sam.

IMG_6058.jpg

Vi valde mellan att gå kuststräckan bort till Greystones eller gå till toppen av Bray Head, men det blev det sistnämnda. En halvtimmes genomsvettig stigning genom vackert landskap som detta bland annat.

IMG_6107.jpg

På toppen är utsikten såhär. Detta är hittills min favoritplats utav alla ställen jag hunnit besöka i Irland. Så makalöst vackert!

IMG_6072.jpg

And the beach down there is where we came from.

Someone's cute fluffy dog was running around making the scene even more film like.

Någon hade campat där över natten, snapade Daniel direkt och han svarade med "ska jag packa tält när jag kommer?". 

IMG_6110.jpg

Ja, alltså, kunde ha byggt ett hus och bott här.

IMG_6131.jpg

Men vi gick vidare längs en väg och stannade för mer bilder. Denna har Meg tagit. Det är fint när människor erbjuder att fånga personen som äger kameran också, har så många bilder mig från olika platser nu och jag är tacksam för det.

Längs med kusten går alltså en promenadväg (första bilden) hela vägen till Greystones som är ytterligare en liten stad (sista bilden). Några människor på toppen berättade att vi kunde ta oss ner genom terrängen till denna promenadväg och bort till staden där vår slutdestination och matrekommendation ändå låg.

IMG_6151.jpg

Vi började vår nedstigning. Det syns inte här men det fanns en liten stig att följa.

Hej toppen där vi kom ifrån!

Här var vi extremt trötta, varma och hungriga men kämpade på i kanske fyrtiofem minuter till innan vi hittade vår restaurang - "The Happy Pear" (en vegetarisk/vegansk restaurang). 

IMG_6198.jpg

Klart slut på denna långa, vackra och promenadfyllda dag. Åk hit om ni har tid.

English

A few weeks ago, Sam, Meg and I took the bus to the coastal town Bray. This is my favourite place out of all of the places I've visited so far. The views on top of Bray Head are magnificent, but we were also so lucky with the weather. We made it all the way to the next town, Greystones, where we ate at the Happy Pear and rested our feet before making out way back to campus. Visit this place if you have time.