Ledig fredag i biblioteket, tvätt, öl på campusbaren och lördagsplaner

Fredag igår och den var fullsmockad från morgon till kväll. Jag är föreläsnings-fri den femte dagen varje vecka och satte mig således i biblioteket i sex timmar och pluggade. Avbröt för en kaffe och promenad utomhus och senare för lunch med Michael. Skrev brev och postade och avslutade det akademiska för dagen, promenerade hem och hämtade min bauta-Ikea-påse och slängde innehållet i tvättmaskiner. Skrev dagbok under den följande halvtimmen, små minnen och tankar från saker som hänt. Bytte cylindrisk betal-centrifug, gick hem till Merville och gjorde någon pastahistoria till kvällsmat medan det torkade borta i Glenomina. På förmiddagen hade jag sms:at i Nordirlands-gruppen om någon ville gå ut och ta en öl på kvällen, fick napp från Melanie och när tvätten var klar styrde vi kosan till campusbaren.

Friday yesterday and it was filled to the brim from morning until evening. I am lecture free the fifth day of every week and therefore sat in the library for six hours studying. Took a break for a coffee and walk outside and later for lunch with Michael. Wrote letters and posten them, finishing of my academic day, walked home and picked up my huge Ikea bag and threw the contents in washing machines. Wrote in my diary for the next half an hour, small memories and thoughts from things that have happened. Switched and paid for another cylindric centrifuge, walked home to Merville and cooked a pasta something for dinner while stuff was drying in Glenomina. Before lunch I'd text the Northern Ireland group about a beer in the evening, got a 'yes!' from Melanie, so when the washing was done we headed to the Campus bar.

  Melanie last night, drinking tea in my livingroom.

Melanie last night, drinking tea in my livingroom.

Irland spelade fotboll mot Moldavien så det var livat på puben men ändå tomt för på helgerna åker alla irländare hem till sina familjer. Vi drack öl och pratade om normer, stereotyper, att dömas för sitt kön och de stora kulturkrockarna vi alla upplever under detta utbyte. Vi fick ett sug efter te och gick hem till mitt vardagsrum, skulle säga hejdå efter ett tag men fastnade i samtal i timmar istället. Så gött kan en ha det en fredagkväll om en har någon som Melanie att umgås med.

Nu är det lördag; en svingod omelett ligger i magen och mina fötter fryser till is, nakna mot stengolvet i köket. Ska nog till city om några timmar och köpa en mysig tröja, utforska mer än den stereotypa shoppinggatan och vem vet, kanske se Sverige-matchen på the Woolshed ikväll.

Ha en fin helg finon! 

Ireland were playing football against Moldova so the pub was lively but empty at the same time, the Irish go home to their families during the weekends. We drank beers and talked about norms, stereotypes, being judged by your sex and the big culture collisions we're all experiencing during this exchange. When the crave for tea became too big, we went back to my flat and though we were going to say goodbye after a while, we got caught up in conversation for hours instead. It's so great to have a Friday night like that with someone like Melanie around to share it with.

It's Saturday now; a great omelette is in my tummy and my feet are freezing to ice, naked against the stone floor in the kitchen. Probably going to the city in a few hours to buy a cosy jumper, explore more than the stereotype shopping street and who know, maybe watch the Sweden game at the Woolshed tonight.

Have a lovely weekend lovelies!