Första dagen i Cork

Tack fina ni, för era varma kommentarer och meddelanden igår ♥︎ Ni som upplevt ångest vet att den är så oförutsägbar, den kan hålla ett fast grepp i flera dagar eller försvinna med hjälp av rätt medel. Efter jag skrev inlägget igår mötte jag upp min vän Roisin för att göra grupparbete; när hon frågade hur jag mådde och jag svarade var "skör" med gråten i halsen, så gjorde hon alla rätt. Hon frågade varför, om jag ville avboka, vad som hänt, lyssnade och bekräftade ångesten. Att ha någon som tog mig seriöst just då gav mig så mycket tröst och vände min dag helt, det är svårt att vara utan sitt trygghetsnät här borta. Tack vare henne var jag pepp på att gå på min gymkonsultation och köra en pubrunda med min vän Melanie på kvällen, det ni!

Nu är det dags för Cork-bilder, här kommer del ett.

IMG_6217.jpg

Det är närmre tre veckor sedan jag hoppade på en buss till Cork tillsammans med Jo, Chris, Nathan, Steph och Lucy. En helg skulle spenderas i södra delen av landet. Vi blev bemötta av sol och värme vid kanalen.

IMG_6200.jpg

Vi fick inte plats på samma boende så gruppen delade sig tre och tre och gick åt varsitt håll för att checka in på våra hostel. Chris, Steph och jag hamnade på det knäppaste stället; det var ett trevåningshus där en man bodde med sina föräldrar. Vi delade toalett med hela familjen och det fanns en säng i köket. Steph blev av med sin laddare första dagen, Chris hade en snubbe som sjöng och pratade ashögt i sömnen varje natt och vi fick alla uppleva en irländares jakt på temuggar. Mycket märkligt. 

IMG_6225.jpg

Alla var svinhungriga så vi dök in på ett burgarställe och stillade magvrålen och gav oss sen ut på tur i staden. Vi gick förbi en liten bar där dessa herrar spelade gudomlig irländsk musik, jag ville aldrig gå därifrån! Vi promenerade dock vidare för att se lite mer av centrum.

IMG_6229.jpg

Lucy.

IMG_6230 bw.jpg

Chris.

Jo i lila, Nathan och Chris.

Steph och Lucy.

... men återvände till puben för att det var så mysigt där. Alla var jättetrötta men vi satt och njöt av sorlet och jag lärde känna de andra lite mer. Vi bor alla på samma del av campus men jag hade inte hängt så mycket med dem än, så det var fint att få göra det en helg.

English

It's probably like three weeks ago since Chris, Steph, Lucky, Nathan, Jo and I hopped on a bus to Cork for the weekend. We were starving, so after we'd dropped our stuff off at our dodgy hostels we met up in the center for burgers. A random walk led us past a cosy bar where a few gentlemen were playing some amazing Irish folk music and I never wanted to leave. We took a stroll round the city, but ended up returning to the bar for a drink and a chat. We all live in the same area of campus but I'd not hung out with this group a lot before, so it was great fun getting to know them better this weekend.