Orkanen Ophelia slår till i Irland idag

IMG_6035.jpg

Tänk att jag befinner mig på Irland samtidigt som den värsta orkanen på 50 år ska slå till här idag. Ophelia heter hon. Igår fick alla studenter besked om att alla högskolor och skolor runt om i landet ska hålla stängt idag; som den mamma jag är gick jag till butiken här på campus för att fylla på mitt lager med mat och vatten. Kanske är jag lika farlig som orkanen när jag blir hungrig? Nä, skämt åsido. Enligt prognos slår det till i Dublin någon gång vid ett, så får vi se hur det ser ut. Vanliga vardagsvindar känns extrema här jämfört med hemma.

Vad jag ska göra idag? Har en uppsats att skriva före Daniel kommer hit om 1,5 vecka men även tre andra projektarbeten att ta tag i, så jag har att göra. Igår såg jag till att chilla till max eftersom jag varit så duktig med plugget och dessutom hade workshop hela lördagen (har 3 stycken lördagar med min entreprenörskurs). Men det blir kanske en sväng till gymet nu på morgonen och en megafrukost.

English

Imagine that I am in Ireland at the same time as the worst hurricane in 50 years is about to hit the country today. Her name is Ophelia. Yesterday all students were given the information that universities and schools around the country are closed today; like the mum I am, I went to the campus shop to stock up on food and water. Maybe I'm as dangerous as the hurricane when I'm hungry? Jk. According the forecast, it's supposed to hit the Dublin area around one, so we'll see what its like then. Normal everyday winds feel extreme here compared to home.

What I'm doing today? I've got an essay to write before Daniel arrives in 1,5 weeks, but also three other projects to get started. Yesterday I gave myself the day to chill out to the max, for getting so much work done and also having a full day workshop on Saturday (I have three for my entrepreneurial module). Maybe I'll head to the gym now in the morning and then eat a mega breakfast.