Bloggarna jag läser: J-R

Svenska

Det är måndag och pepp är bra, så jag tycker att vi hoppar rätt in i nästa del av bloggarna jag läser.

Jag växte upp med starka kvinnor som förebilder, fast på ett familjärt sätt, ni vet. Min syster, mamma och mormor. Men jag har aldrig haft några idoler som jag inspirerats av på ett karriärsmässigt eller kreativt sätt, fotspår jag vill följa osv. Inte förrän jag började följa dessa queens. På olika sätt är de här brudarna personer jag ser upp till, peppas av och får kreativ ork ifrån. Tryck på bloggarnas namn för att komma till deras bloggar.

Del ett i denna serie:
Bloggarna jag läser: A-H

English

It's Monday so I think we should just jump right into the second part of which blogs i read.

I grew up with strong women as role models, but more in a family kind of way. My sister, mother and nan. But I've never really had any idols that have inspired me to pursue a career or in a creative way, footsteps to follow, etc. Not before I started following these queens. In different ways, these women are the ones I look up to, am encouraged by and get creative energy from. Click on their names to visit their blogs.

Part one in this series:
The blogs I read: A-H


 Foto: Jennifer Stroud

Foto: Jennifer Stroud

 Foto: Jennifer Stroud

Foto: Jennifer Stroud

 Foto: Jennifer Stroud

Foto: Jennifer Stroud

▸ Jennifer Stroud

När jag vill försvinna i vardagsmagi, rustik stad blandat med på landet-idyll och snygga selfies, är det till Jennifers blogg jag klickar mig. Inte nog med att hon är en fenomenal fotograf (analogt och digitalt), hon är även en av de vassaste personerna jag vet. Jennifer skriver med finess, känsla och sätter huvudet på spiken jämt. Med rötter på den vackra landsbygden i Småland flyttade hon till Edinburgh och tog sin kandidatexamen, men idag pluggar hon sin master i York; in och följ och se vart det bär av näst.

ENGLISH
When I want to disappear in every day magic, rustic cities mixed with idyllic country life and hot selfies, it's Jennifer's blog I go to. She is not only a phenomenal photographer (analogue and digital), she's also one of the sharpest people I know. Jennifer writes with finess, feeling and always puts a finger on exactly what she means. With roots in the beautiful countryside of Småland she moved to Edinburgh and got her bachelor, now she's in York studying for her masters. Follow her to see where she's off to next.


 Foto: Jenny Pettersson

Foto: Jenny Pettersson

 Foto: Jenny Pettersson

Foto: Jenny Pettersson

 

Jenny Pettersson

Hos Jenny får ni ta del av grymma vegetariska recept, fina bilder från hennes vardag med pojkvännen Viktor och hunden Ebbot, inblickar i plugget till webbredaktör (vi går i samma klass, lyx för mig!) blandat med välskrivna texter om feminism och vegetarianism. Det extra fina med Jennys blogg är att den är ärlig men att en känner sig välkommen in i det som är 'gött i livet'. Tycker ni ska börja läsa på momangen!

ENGLISH
Jenny's blog offers fabulous vegetarian recipes, lovely pictures from her every day life with her boyfriend Viktor and their dog Ebbot, peeks into her studies to become a web editor (we're in the same class, luxury for me!) mixed up with well-written texts about feminism and vegetarianism. The cherry on top is that her blog is honest but you feel welcomed into what is 'nice about life'.

 Foto: Jenny Pettersson

Foto: Jenny Pettersson


 Foto: Julia - alltid mitt i prick!

Foto: Julia - alltid mitt i prick!

Julia - alltid mitt i prick!

Vart ska jag börja när det gäller Julia? Att hon är ett kreativt geni är dagens understatement. Allt från ord, outfitkombinationer till mat och fotografering. Hon fyller bloggen med så mycket grymt innehåll med inblickar i vardag och jobbet som copywriter. Bloggnamnet stämmer verkligen, Julia - alltid mitt i prick!

ENGLISH
Where do I start with Julia? That she is a creative genius is today's understatement. Everything from words, outfit combinations to food and photography. She fills her blog with so much amazing content, with peeks into her every day life and work as a copywriter. Her blog name translates into Julia - always right on target! is so true.

 Foto: Julia - alltid mitt i prick!

Foto: Julia - alltid mitt i prick!

 
 Foto: Julia - alltid mitt i prick!

Foto: Julia - alltid mitt i prick!


 Foto: Karin Wåhlberg

Foto: Karin Wåhlberg

 Foto: Karin Wåhlberg

Foto: Karin Wåhlberg

 Foto: Karin Wåhlberg

Foto: Karin Wåhlberg

Karin Wåhlberg

Jag älskar allting Karin skriver. På bloglovin' får jag hålla mig från att spara allt hon lägger ut i min "texter"-mapp, varenda inlägg är värd att publiceras. Hon har ett sätt att få en att en stannar upp, något få saker lyckas med nuförtiden. Det är poetiskt, högt och lågt, vardagen beskriven i påhittiga liknelser. Förutom välarbetade texter bloggar denna snyggingen även om resor, mat, vänskap, ja livet egentligen.

ENGLISH
I love everything Karin writes. I have to keep myself from saving everything to my text-folder on Bloglovin', every post deserves to be published. She has a way of making you stop in your tracks, few things do that nowadays. It's poetic, high and low, everyday life describe in innovative parables. Except these amazing texts this superstar also blogs about traveling, food, friendship, pretty much life really.


 Foto: Linn Eklund

Foto: Linn Eklund

 Foto: Linn Eklund

Foto: Linn Eklund

 Foto: Linn Eklund

Foto: Linn Eklund

Linn Eklund

När behöver inspiration tänker jag på Linn. Hon är queen of mönstermix och att köra all in. Hennes bilder är alltid av toppkvalitet, och förutom fantastiska outfits bjuder hon på resebilder från alla möjliga drömska platser runt om i världen. Plus rolig inredning. Ibland har en tur att stöta på henne i krokarna hemma i Ulricehamn där vi båda kommer från.

ENGLISH
When I need inspiration, I think of Linn. She is the queen of mixing patterns and going all in. Her pictures are always of top quality, and beside fantastic outfits she shares travel pictures from all kinds of dreamy places around the world. Plus fun interior design. Sometimes I'm lucky and bump into her in our old hoods in Ulricehamn.


 Foto: Linn Wiberg

Foto: Linn Wiberg

 Foto: Linn Wiberg

Foto: Linn Wiberg

 Foto: Linn Wiberg

Foto: Linn Wiberg

ENGLISH
Just... Linn. She lives in London with her Canadian boyfriend Daniel, is writing on a book, works with social media and spends her time living London life to the maximum. I've previously described her (and Frida Regeheim) as "people who dare to write raw and unimpeded about their lives when I dare not, like they're writing for me, not just to me". Another reason to love Linn's blog is that she shares the dirty, broken, hard parts as well as the romantic and cliché. Yes, she's pretty much my idol. 

Alltså, Linn. Hon bor i London med sin kanadensiska pojkvän Daniel, skriver på ett bokprojekt, arbetar med sociala medier och spenderar sin lediga tid med att leva London-livet till max. Tidigare har jag beskrivit henne (och Frida Regeheim) som "människor som vågar skriva rått och obehindrat om sina liv när jag inte vågar, som att de skriver åt mig, inte bara för mig". Ytterligare ett skäl till att älska Linns blogg är att hon delar med sig av det smutsiga, trasiga, jobbiga och likväl som det romantiska och klyschiga. Ja, hon är min idol typ.


 

Midis av Christin Clausen-Bruun

Sen i höstas har jag läst Christins blogg och hon fyllde tomrummet jag inte visste fanns. Hennes blogg är unik; hon skriver på ett sätt som ingen annan jag följer, som poesi. Orden beskriver sonen Algot och mannen Anton, livet i Malmö, kloka och ärliga tankar, arbetet, livet. Det är färgsprakande men samtidigt verkligt, och jag älskar hennes blogg.

ENGLISH
Since last Autumn I've read Christin's blog and she filled a void I didn't know existed. Her blog is unique; she writes in a way that no one other does, like poetry. The words describe her son Algot, her husband Anton, life in Malmö, honest and wise thoughts, work, life. It's colourful but simultaneously realy, and I love her blog.


 Foto: Polichinelle

Foto: Polichinelle

 Foto: Polichinelle

Foto: Polichinelle

Polichinelle av Lovisa Hellström

I Lovisas blogg finner en tips i mängd. Allt från grymma vegorecept (speciellt hennes veckomatsedlar) och frisyr-guider till kloka texter om feminism. Hon arbetar som musiklärare och är basist i ett band, bjuder på glimtar i livet med sambon och mängder med fina bilder från resor + mycket Malmö-falafel så en vill ner och hälsa på. In och läs!

ENGLISH
In Lovisa's blog you'll find loads of tips. Everything from amazing vegetarian recipes (especially her weekly menus) and hair guides to wise texts about feminism. She works as a music teacher and plays bass in a band, she offers peeks into her life with her boyfriend and loads of lovely pictures from her travels + a lot of falafel from Malmö so you just want to go down and visit. Head there and read!

 Foto: Polichinelle

Foto: Polichinelle


 Foto: Reaktionista

Foto: Reaktionista

 

Reaktionista av Wilda Kristiansson

Wildas blogg är en plats av uppriktigt lugn, eftertänksamhet, koppling till natur och de innersta tankarna. Jag har inte läst henne så länge men gillar att det känns som en kommer hem till henne på riktigt när en läser. Hon skriver om att leva med fibromyalgi, DIY, skapande och att börja älska sig efter en svår start i livet.

ENGLISH
Wilda's blog is a place of sincere calm, thoughtfulness, connection to nature and the innermost thoughts. I've not read her for long but like that it feels like visiting her at home when reading. She writes about living with fibromyalgia, DIY, creating and starting to love herself after a difficult start in life.

 

 Foto: Reaktionista

Foto: Reaktionista

 Foto: Reaktionista

Foto: Reaktionista


A few I read a little more sporadic:

Joré Dirgélaité ★ Johanna Montell Lowe Olsen Niotillfem ★