Bloggarna jag läser: A-H

Jag växte upp med starka kvinnor som förebilder, fast på ett familjärt sätt, ni vet. Min syster, mamma och mormor. Men jag har aldrig haft några idoler som jag inspirerats av på ett karriärsmässigt eller kreativt sätt, fotspår jag vill följa osv. Inte förrän jag började följa dessa queens. På olika sätt är de här brudarna personer jag ser upp till, peppas av och får kreativ ork ifrån. Tryck på bloggarnas namn för att komma till deras bloggar.

English

I grew up with strong women as role models, but more in a family kind of way. My sister, mother and nan. But I've never really had any idols that have inspired me to pursue a career or in a creative way, footsteps to follow, etc. Not before I started following these queens. In different ways, these women are the ones I look up to, am encouraged by and get creative energy from. Click on their names to visit their blogs.


 Foto: Amanda Jonsson

Foto: Amanda Jonsson

 Foto: Amanda Jonsson

Foto: Amanda Jonsson

 Foto: Amanda Jonsson

Foto: Amanda Jonsson

Amanda Jonsson

Amandas blogg är som en särskilt ljus bubbla av vackra ting, vackra ord och vackra bloggaren herself. Men det finns också viktiga inslag om prestationsångest där ärliga formuleringar fångar in en och håller kvar en. Amanda skapar det mesta; hon syr, målar, skriver, sjunger, musicerar, filmar och fotar. Hon är Luleå-bo i grunden men bor numera i Stockholm med sin pojkvän Filip. In och läs, hon är precis så genuin som hon verkar.

ENGLISH
Amanda's blog is like an especially light bubble of beautiful things, beautiful words and the beautiful blogger herself. But there are also important elements about performance anxiety where honest wording capture you and keep you. Amanda creates most things; she sews, paints, writes, sings, makes music, films and photographs. She's from Luleå but lives in Stockholm with her boyfriend Filip now.


 

Beata Cervin

Det känns som att Beata andas idéer som vi andra andas luft. Varje inlägg innehåller något inspirerande. Förutom skapande får en också läsa om hennes stora familj, ångest och vardagliga saker hon har för sig i Stockholm där hon bor. Inte minst får en ta del av alla grymma bilder hon plåtar.

ENGLISH
It feels like Beata breaths ideas like we others breath air. Every post contains some element of inspiration. Except creativity you can read about her big family, anxiety and every day things she gets up to. Not least you get to take part of her fantastic photography.

 Foto: Beata Cervin

Foto: Beata Cervin

 Foto: Beata Cervin

Foto: Beata Cervin

 Foto: Beata Cervin

Foto: Beata Cervin


 Foto: Ellen Claesson

Foto: Ellen Claesson

Ellen Claesson

Ellen har en av de bästa stilarna jag vet. Androgynt, oversize blandat med tajt och inslag av färg och mönster. Hon arbetar på Twist & Tango i Göteborg och bloggar även om inredning, trender och ibland dyker det upp någon personlig text också.

ENGLISH
Ellen has one of the best styles I know. Androgynous, oversize mixed with tight and elements of colour and patterns. She works at Twist & Tango and also blogs about interior design, trends and sometimes there's even a personal text among her posts.

 Foto: Ellen Claesson

Foto: Ellen Claesson

 Foto: Ellen Claesson

Foto: Ellen Claesson


 Foto: Ellen Lindberg

Foto: Ellen Lindberg

 Foto: Ellen Lindberg

Foto: Ellen Lindberg

Ellen Lindberg

Ellen är en ny favorit hos mig sen i höstas och jag gillar precis allt om hennes blogg. Hon skriver starka texter, fotar vackert, visar hur en kan odla saker, tipsar om goda recept och skapar grejer. En (jag) vill bara möta upp na på kaffe i Oskarshamn och prata bort timmar, för det är känslan jag får från hennes blogg, att hon är en person jag vill känna.

ENGLISH
Ellen is a new favourite with me since last Autumn and I like everything about her blog. She writes moving texts, photographs beautifully, shows how to grow things, suggests tasty recipes and creates things. One (I) just wants to meet up with her for coffee and spend hours talking. That's the feeling I get from her blog, that she's a person I want to know.
 

 Foto: Ellen Lindberg

Foto: Ellen Lindberg


 
 Foto: Emmy Linnea

Foto: Emmy Linnea

 Foto: Emmy Linnea

Foto: Emmy Linnea

Emmy Linnea

Emmy är en av mina favoritfotografer. Var ska jag börja i min kärleksförklaring till hennes bilder? Det jag gillar mest är att det finns så mycket känsla och djup i allt hon fotar. Det kvittar om hon fotar analogt eller digitalt. Emmy delar med sig av sin vardag i Malmö, fester hon går på, resor hon gör, osv, allt genom linsen med text till. In och följ!

ENGLISH
Emmy is one of my favourite photographers. Where do I start in my declaration of love for her photos? What I like the most is that there is so much feeling and depth in everything she captures. It doesn't matter if it's analogue or digital. Emmy shares her everyday life, parties she goes to, trips she takes, etc, everything through a lens with text to accompany it.

 Foto: Emmy Linnea

Foto: Emmy Linnea


 Foto: Fire & Joy

Foto: Fire & Joy

 
 Foto: Fire & Joy

Foto: Fire & Joy

Fire & Joy by Nirrimi Firebrace

Nirrimi skriver utan spärrar, släpper in läsaren där det känns som mest, gör som ondast, där euforin är som starkast. Hennes foton är magiska detaljer fångade i exakt rätt sekunder och att se på dem är som att vara där. Hon fick sin dotter Alba när hon var 19, fotade First Aid Kits USA-tour förra året och är en person med alla kopplingar till naturen. Jag kan aldrig göra henne rättvisa i denna beskrivning, ni måste se själva.

ENGLISH
Nirrimi writes without barriers, lets the reader in on what feels the most, what hurts the most, where the euphoria is the strongest. Her photos are magical details captured at the exact right second and looking at them is like being there. She had her daughter at 19, photographed First Aid Kit's USA tour last year and is a person with every connection to nature. I can never do her justice in this description, you have to see it for yourself.

 Foto: Fire & Joy

Foto: Fire & Joy


 Foto: Frida Regeheim

Foto: Frida Regeheim

Frida Regeheim

Jag kan inte visa er Fridas otroliga känsla för att formulera meningar och skriva kraftfulla texter, men ni kan läsa själva. Hon bloggar om sitt liv i New York, resor till hemstaden Stockholm och andra ställen hon besöker, bruncher, utekvällar, killar hon hånglar med, breakups och mat. Förutom detta är hon också cirka den snyggaste personen out there.

ENGLISH
I can't show you Frida's exceptional feeling for wording sentences and writing powerful texts, but you can read them yourselves. She blogs about her life in New York, visits to her hometown Stockholm and other places she travels to, brunches, guys she makes out with, breakups and food. Apart from this, she is also the hottest person out there.

 Foto: Frida Regeheim

Foto: Frida Regeheim

 Foto: Frida Regeheim

Foto: Frida Regeheim


 Foto: Hanna MW

Foto: Hanna MW

 Foto: Hanna MW

Foto: Hanna MW

 Foto: Hanna MW

Foto: Hanna MW

Hanna MW

Den här tjejen utstrålar mode. Det jag älskar med Hannas stil är att den varierar mellan klassisk, androgyn, feminin, färgstark, avskalad och oväntad. Hon kan det här med att blanda färger och mönster på ett kul sätt också. Lyxigt för mig att kunna se henne skymta förbi eftersom vi bor i samma stad. Inte nog med Hannas egen stil, så skymtar pojkvännens flawlessness i bloggen också, tillsammans med en hel del resebilder och inredning.

ENGLISH
This girl radiates fashion. What I love about Hanna's style is that it varies between classic, androgynous, feminine, colourful, stripped down and unexpected. What a luxury for me to see her pass by sometimes as we live in the same city. Not only do we get to see Hanna's own style but also her boyfriend's flawlessness on the blog, together with traveling pictures and interior design.


Hanna Stefansson

Ännu en modeikon som heter Hanna. Allt den här tjejen bär blir ett vinnande koncept. Hanna klär sig i underbara kombinationer, blandar färg på ett unikt sätt, är den som får mig att vilja klä mig i set av olika slag, gå klackar till vardags, och så vidare.

ENGLISH
Another fashion icon called Hanna. Everything this chick wears is a winning concept. Hanna dresses in amazing combinations, mixes colours uniquely, is the one who makes me wants to dress in matching sets, use heels in my every day life, and so on.

 Foto: Hanna Stefansson

Foto: Hanna Stefansson

 Foto: Hanna Stefansson

Foto: Hanna Stefansson

 Foto: Hanna Stefansson

Foto: Hanna Stefansson


 Foto: Hej Regina! (gif)

Foto: Hej Regina! (gif)

Hej Regina!

Agnes Hammar är geniet bakom bloggen med fantastiska kreativa projekt, ljuvliga bilder, inblickar i familjelivet som mamma till Brita (och snart en till knodd!), med mera. Hos Agnes undrar en hur idéerna ens kan komma till, det är bara att njuta och hoppa på inspirationståget.

ENGLISH
Agnes Hammar is the genius behind the blog with fantastic creative projects, lovely pictures, a peek into family live as the mother to Brita (and soon another little one!), and more. With Agnes, one wonders how the ideas even can come to mind, so just enjoy and get on the inspiration train.

 Foto: Hej Regina!

Foto: Hej Regina!

 Foto: Hej Regina!

Foto: Hej Regina!


 Foto: High five live

Foto: High five live

 Foto: High five live

Foto: High five live

▸ High five livet av Chrissy

Detta internet-space med Chrissy som chef är fyllt av engelska referenser, utförliga tips om böcker, filmer och serier, veganska härligheter, snygga selfies och träffsäkra texter av skribenten herself. Älskar Chrissys sätt att blogga, det är bara hon som kan komma undan med sitt skrivsätt. Hon är ärlig, träffsäker och en viktig motkraft i en internetvärld där personer låtsas att allt är bra jämt, hon skriver helt enkelt som det är. ~~*read please*~~

 Foto: High five live

Foto: High five live

ENGLISH
This internet space with Chrissy as boss is filled with English references, detailed tips about books, film and series, vegan deliciousness, hot selfies and accurate texts by the author herself. I love Chrissy's way to blog, she's the only one who can pull off that way of writing. She's honest, on point and an important resilience to the Internet where people pretend everything is great all the time, she writes it like it is. ~~*read please*~~


A few I read a little more sporadic:

Agnes Parbratt ★ Alexandra Mabon ★ Atilio ★ Cup of positive ★ Dnilva ★ Elsa Billgren ★ Elsa Lisa Larsson ★ Fanny Ekstrand