Ett recept på stekt gnocchi med goda grejer

Jag tänker alltid tanken att jag borde vänta med att lägga ut bild på instagram när jag äter något gott och visa det först här på bloggen för en gångs skull. Misslyckandet är ett faktum 9/10 gånger pga vill bara dela med mig av skitgoda recept.

När jag scrollade Pinterest för ett tag sen fastnade jag för en bild på stekt gnocchi, tog en skärmdump och tänkte att den nog försvinner i minnesbanken som vanligt. Men just detta recept höll sig kvar och när vi handlade inför julen så köpte vi ingredienserna vi behövde. Gnocchi kokas oftast, det är min uppfattning i alla fall. Men jag gillar det mesta med stekyta och vevade ihop det i stekpannan istället.

 • 4 tjocka korvar alt. ett paket halloumi alt. sojabitar från valfritt märke
 • ett paket gnocchi (finns glutenfria!)
 • tre stora nävar färsk bladspenat
 • 5-8 champinjoner beroende på storlek och tycke
 • 1 rödlök
 • fetaost
 • pinjenötter

Skiva löken och dela champinjoner på hälften/i fyra, skär ditt valda protein i valfri storlek och stek på allting i en panna med lite olja tills det får bra färg. Ta sedan ur allt detta och stek gnocchin för sig (eller gör det samtidigt i en annan stekpanna) i lite smör tills du fått en fin gyllene stekyta på dem. Lägg i de andra stekta ingredienserna och även spenaten. När bladen blivit mjuka och krymp ihop är du redo att servera. Toppa med smulad fetaost och pinjenötterna (valfritt att rosta dem före) plus lite svartpeppar. Voilá!

English

I always think the thought of waiting with instagramming when I've eaten something yummy, so I can show it here on the blog first for once. I fail at that thought 9/10 times 'cause I just want to share the tasty recipe straight away. 

When I scrolled on Pinterest a while ago I got stuck on a photo of fried gnocchi, took a printscreen and thought that I'd forget about it as usual. But this time the recipe stuck so when we did our Christmas food shopping we bought the ingredients. Gnocchi is more commonly boiled, atleast that's my impression. But I like things with a fried surface and made it all in a frying pan instead.

 • 4 thick sausages or a packet of fried halloumi or soy protein pieces
 • a packet of gnocchi (there are gluten free!)
 • three large handfulls of fresh spinach
 • 5-8 mushrooms depending on size and your taste
 • 1 red onion
 • feta cheese
 • pine nuts

Slice the onion and half or quarter the mushrooms, cut your chosen protein into pieces and fry it all in a pan with a little oil until it has good colour. Remove all of the ingredients and fry the gnocchi in the pan with some butter (or do this simultaneously as the first round of ingredients in a different pan) until golden. Add the other ingredients plus the spinach; when the leaves are soft and have shrunk a little it's ready to serve. Top it off with some crumbled feta cheese and the pine nuts (roast these first if you like) plus a little black pepper. Voilá!