Dan före dopparedan och självaste dan

Kvällen innan julafton, uppesittarkvällen, den tjugotredje, dan före dopparedan. Daniel kokade och griljerade en skinka själv, en tradition han bygger upp sen förra året. Vi satte på julavsnittet av På Spåret och pysslade oss igenom det. Det är inga lyxgrejer, köpta på Biltema men det är grejen att pilla med något som är fint. Sen såg vi på någon jättekonstig dansk film med Pierce Brosnan innan vi lade oss.

Julaftonsmorgon har jag ju berättat om, sen åkte Daniel och bastade medan mamma kom till mig för te och julklappsöppning. Det var dags att byta ut glasen hemma hos henne så Cheyenne och jag köpte dricks- och champagneglas till henne. Sen åkte vi till Sparsör för typisk svensk julmat. Daniels familj är så grymma på det kalla bordet där hans bror och farbror gjort egen sill, hans pappa rökt egen lax och så vidare. Åt tills jag var lagom mätt för en gångs skull och sen blev det lugna puckar till julklappsspelet drog igång. Vann allt jag ville ha jämfört med förra årets fångst på noll stycken.

Linda och Daniels, alltså min Daniels kusin och hennes pojkvän med samma namn som min käresta, tog med sina VR-glasögon som testades. Jag vägrade skräckfilmerna men åkte berg-och-dalbana, det var kul. När mamma åkt gick jag och svärmor och matade katten hos hennes bror, skönt med en promenad efter allt ätande. Sen åt vi igen. Från juldagen har jag inga bilder men vi firade hos min kusin med kalkonmiddag och allt. Extra allt var dock att min kusin Josh annonserade att han och hans flickvän förlovat sig dagen innan, woop! Mer bröllop till folket. På kvällen där gick jag ut och skakade mina lurviga med brudarna, efter kalkonmiddagen dagen därpå var julen över igen.

English

Just about how we celebrated Christmas and the day before. Daniel made his own Christmas ham, we watched the Christmas episode of the Swedish tv-show På Spåret, made decorations and watched a weird Danish Pierce Brosnan film.

On Christmas Eve Daniel went for the annual sauna at his parents' place, mum came round to mine for tea and present opening before we drove to join them for Swedish lunch. His family are amazing at the cold food, making their own pickled herring and smoking their own salmon, mm. We played the Christmas present game and I won everything I wanted compared to last year's result of zero.

We tried our VR glasses and when mum left I fed my mother-in-law's brother's cat to walk off the sleepiness after all of the food. Then we ate some more. I don't have any pictures from Christmas day but we ate turkey and all of that. Extra for this special day was the announcement of an engagement between my cousin and his girlfriend, woo! Later that evening I partied with my girls and after the turkey dinner on Boxing Day, Christmas was over.