Lördag: bodypump-release, lunch med vänner och Cabaret

Först: tack för all pepp jag fick på mitt inlägg igår, här och på min Facebook. Jag vet ju egentligen att jag inte har något att skämmas för men jag luras också av sociala mediers ljuvliga fasad, av människor runt mig som bara ler och säger att de är glada jämt. Det får en att känna sig kass när en inte kan hålla samma (påhittade?) takt. Men nu ska vi kika på något som faktiskt var bra på riktigt, nämligen min lördag.

Jag var uppe vid åtta för att äta lite frukost. Klockan tio skulle jag nämligen på Bodypump-release (alltså när de släpper ny koreografi för passen) pga 1) blev frågad av två kompisar och 2) fick en goodiebag. Ska erkänna att jag hade svinkul, dels för sällskapet och dels för att kroppen gillar att ta i som fan ibland. Skulle skratta mindre åt träningsvärken de följande dagarna som jag nämnt.

Jag och Julia skyndade oss hem till mig för dusch, kaffe och mackor innan vi skulle iväg igen. Vi hade ett bord bokat för fyra på Utbult & Borneby i Kulturhuset. Älskar idén av att lajva kulturtant. Där åt vi lunch med Jenny och senare Emiilije innan vi såg musikalen Cabaret. Cannelloni för Julia och Jenny och..

en slags kyckling och annanasröra med gratinerat potatismos till mig. 

Julia och jag lärde känna varandra när vi började jobba i samma skiftlag på Ericsson för sju år sen. Efter bara ett år som kollegor kom det på tal att en långresa hade varit kul; när vi båda fick sluta under en period (pga lite arbete) åkte vi till Australien (inlägg här och här bland annat). Sen dess har vi hittat på en mängd olika saker och jag är så tacksam för hur slumpen gav mig en så fin vän. 

Jenny är min nyaste vän i denna lunchtrio och det är genom skolan. Vi började inte hänga direkt utan det kom liksom med tiden. Efter första kursen insåg vi att vi skulle vara ett bra pluggteam. Det visade sig att vi hade så himla mycket gemensamt och har hittat på så mycket kul på så kort tid. Det är nästan galet hur lika våra tankebanor är, som tvillingar! <3 PS kika in på Jennys blogg med, vegorecept-queen!

Emiilije (uttalas: emii-li-jä) och jag gick på samma Montessori-skola upp till sexan och kände varandra då. Hennes pappa var min musiklärare och min mamma var hennes engelsklärare. På högstadiet pratade vi nog inte alls inte på gymnasiet heller. Efter studenten sågs vi inte på ett par år och sen helt plötsligt fick vi kontakt igen. Är SÅ glad för det pga denna människa gör mig glad. 

Jag blandar sällan vänner på det här sättet, det blir liksom inte av. Men det här var en succé och vi bara pratade oss hela vägen fram till starten av musikalen. Cabaret var för övrigt en fantastisk musikal med så bra sång, plus inslag av nutida saker som hur Trump är ett hot mot så mycket gott i världen. Efteråt skiljdes vi åt varsina håll för att gå vidare på annat kul.

English

First of all: thanks for all the support and kinds words here and on my Facebook yesterday. I know that feelings like these are legitimate and nothing to be ashamed of really, but I get fooled by polished facades in social media too. Plus people around me smiling, saying they're happy all the time. It makes me feel like a rubbish person when I can't keep up in their (false?) pace. Anyway, let's look at something that was actually good - my Saturday.

My friend Julia and her friend Caroline suggested we go to the gym in the morning for the new choreography release for a weightlifting class. I've got to admit that I had so much fun, both for training with someone but also 'cause my body loves really working hard sometimes. Plus we got a goodie bag. 

After that Julia and I rushed home for showers, coffee and a sandwich. We had a table booked for four at the culture house where we were meeting Jenny and Emiilije for lunch before the musical Cabaret. I love the idea of mixing friends but rarely do. Julia and I met when we both started working at Ericsson; a year later we went to Australia together for a month. Jenny is my newest friend out of the lunch trio and we know each other from uni. The way we think and work is so similar and we have so much fun together. Emiilije I know from school, we went to Montessori together up till year six. Her dad was my music teacher and my mum her English teacher. We didn't have any contact for years until we suddenly did again a few years back, which makes me so happy 'cause she's amazing.

We had a great time through lunch and then watched the fantastic performance where the singing and up to date pieces in the show (about Trumps negative impact on good things in the world) were amazing.