Med mormor och morfar en fredag

Mormor är i Sverige. Egentligen bor hon i England, i sin (och sina barns) hemstad Rugby. För er som missat när jag raljerat om Rugby tidigare så är det staden där de kom på sporten. Men nu är hon här på besök, sen slutet av december faktiskt men eftersom jag kodat varje dag så har jag inte haft tid att ses, förrän i fredags. Körde på isiga vägar hela vägen till samhället Marbäck där jag bodde i tio år och där min moster med familj bor kvar. Vi gjorde te, eller mormor gjorde pga det finns regler för hur det ska göras.

Sen satt vi i soffan och pratade bort timmar om så många saker. Om vår stora familj, om relationer som känns omöjliga att rädda, om min kusins bröllop i maj och en annan kusins bröllop i september, om skolan och att vi skulle bestämma en dag när hon kunde hälsa på oss i Borås. Under tiden ringde vi även morfar och bestämde lunchdejt med honom i stan. De är ju inte tillsammans men umgås som goda vänner, det är båda fint och knäppt alltihop.

Vi hade sällskap i vardagsrummet av två rastlösa pälsbeklädda personligheter, Sam och Siri. De är min kusin och hennes fästmans katter och när deras hus är färdigt i vår så flyttar de in där istället. 

<3333 mitt hjärta går typ i bitar av umgås med dem båda två samtidigt. Vi käkade husmanskost på en restaurang i stan och de gnabbades lite och jag antog rollen som barnbarn på riktigt. Medan jag körde hem morfar efter maten gick mormor på vykortsjakt.

Jag letade upp henne i sin blå jacka när jag parkerat igen och fick veta att butiken hon besökt för att köpa kort bara hade ett enda med snö på. Det var skandal ska ni veta. Så vi gick ner till Marika på bokhandeln så fick hon hjälpa mormor istället. Vi fick oss alla ett gott skratt och kramades lite med Marre. Ulricehamn håller på att göra sig redo för Världscupen i längskidor som de hostar nästa helg. Fett kul att ett så stort event ska hållas i min lilla hemstad.

Vi avslutade vårt lilla häng för dagen med en kopp te till i soffan innan jag fortsatte mina ärenden i stan och åkte hem för en ost&chark-kväll och På Spåret med Daniel. Fredag deluxe.

English

My nan is in Sweden at the moment. Well, she's been here since the end of December but I have been so busy coding I've not had the time to see her until last Friday. She lives in her (and her children's) hometown Rugby in England. If you've missed my ranting about the town before, it's where they invented Rugby football. I drove to see her on icy roads, all the way to the village of Marbäck where I lived for ten years during my childhood. My aunt and her family still live there so this is where we hung out.

Nan made tea as there are rules to how and then we chatted about family, about relationships that seem impossible to mend, about two of my cousins' weddings in May and September, uni and when she could visit us in Borås. As we sipped our tea we called grandad and arranged to meet him for lunch in town. I rarely get time with these two together; they're not a couple anymore but very good friends. As we ate they bickered a little and I took the role as grandchild.

After we'd eaten I gave grandad a lift home whilst nan went postcard hunting. When I'd parked again I found her in her big blue coat saying it was scandalous that the card shop only had ONE (1) card with snow on. So we walked down to Marika at the book shop and bought some proper ones. Ulricehamn is getting ready for this weekend's massive event: the world cup in cross-country skiing. It's so much fun that my hometown is hosting something this big.

After nan's purchases we headed back to Marbäck for more tea before I had to get some errands done. The evening was spent with Daniel eating cheeses and charcuteries, watching a question show on TV. Friday deluxe.