San Francisco: Mission, Mexican food and super babe Vicky

I arkivet på nastasja.blogg.se hittar ni mina tidigare inlägg om min och Daniels USA-resa; de ligger under fliken Resor. Senast bloggade jag om vår dagstripp till Yosemite, det gjorde jag här. Dagen efter det hade vi bestämt dejt med ingen annan än superbejb Vicky! Vi träffades för första gången samma år, i ett svinkallt Stockholm i januari (läs om den träffen här). Lyxen att få umgås när vi egentligen har halva världen mellan oss.

För er som inte vet har Vicky pluggat i San Francisco via Berghs och var mitt uppe i att försöka fixa jobb eftersom visum är en krånglig bitch i USA. Vi försökte prata om allt samtidigt som vi gick, dök in i affärer och se saker på en gång. Jag fick panik över värmen för att jag missbedömt vädret totalt; mitt sällskap väntade tålmodigt medan sprang in i en butik och köpte en (orimligt dyr) klänning för att kunna fortsätta dagen. Vicky tog oss till området Mission där butikerna är coola och maten har en annan bakgrund än amerikansk. När magarna började kurra landade vi på El Farolito, där åt vi den bästa mexikanska maten som någonsin mött min mun. Komiskt nog hade Daniel ätit exakt här när han senast besökte SF. 

Efter käket fortsatte vi förbi mataffärer som sålde kaktus i lösvikt och gick in i fler butiker för att shopping utomlands alltid är roligare. 

Vi blev snart trötta av att gå runt och bestämde att en paus i Dolores Park var det enda rätta. Vi köpte kaffe och San Pellegrino som vi njöt av i solen. SF är ju egentligen kallast i juli, just när vi var där. Men vi hade jättetur och kunde mestadels gå runt i sommarkläder om dagarna för att sen byta om till långärmat -och benat om kvällarna. Här i parken spanade vi på superglada hundar och pratade om de stora skillnaderna mellan USA och Sverige.

Dags att röra sig vidare! Mot Castro, det kända gayområdet i staden. När vi närmade oss blev allting färgglatt och som alltid när jag befunnit mig på en plats där hbqta+-personer är representerade, kände jag mig glad och lugn. Som att det är såhär världen borde vara. Är så rädd för hur det communityt kommer påverkas nu när Trump blir president, fy fan.

Vår sista anhalt på en lång promenerande dag var Hayes Valley, ett poppis område där vi hälsade på Vickys kompis Marc där han jobbade. Inne i en butik med så himla fina läderprodukter blev vi bjudna på kaffe och Vicky blev facetimead av vänner. Dagen började märkas på oss när tröttheten kröp på så vi styrde stegen tillbaka hemåt.

Vi kramade Vicky hejdå efter ett gäng kvarter mer till fots och sa att vi skulle bestämma en till dejt innan vi åkte hem. Daniel och jag var så mätta efter lunchen fortfarande att vi nöjde oss med snabbnudlar från ett 7Eleven på hörnet till kvällsmat. Denna dag var verkligen en av höjdpunkterna på resan, för sällskapet och sakerna vi gjorde. Tack Vicky <3

English

One of the best days during mine and Daniel's holiday in the U.S was when we met super babe Vicky in San Francisco. We know each other through our blogs and met the first time in January in an ice cold Stockholm (where she's originally from). She's studied in SF and was looking for work but was stressed because of visas. We spent the day walking, ducking into cool shops in Mission, eating the best Mexican I've ever tasted at El Farolito, chilled in Dolores Park and visited the hip area of Hayes Valley. We caught up on the going ons in our lives, discussed differences between Sweden and America, talked about how hbtqa+ rights and walked some more. Daniel and I were exhausted and full from our lunch so we ended our evening with cup noodles from the 7Eleven om the corner. Thanks Vicky, for a quality day <3