Vid skiftet av år och dagen därpå

Vi är arton personer som sitter till bords i en lägenhet i Masthugget. Alla har tagit med sig något ätbart till buffén; det finns baconlindade dadlar, broccoli- och skinkpaj, köttfärspaj, quesadillas med pulled pork, rotfruktsgratäng, sallad, chiligryta på högrev, ricotta- och pestofylld parmaskinka, filmjölksbröd, ostar och charkisar. Linus har bara bott där ett par veckor och det var så fint att få vara samlade där vid skiftet av år och fira in nya starter. Efter maten blev det lekar, efterrätt med kaffe och prat med alla en inte sett på länge och med personer en aldrig träffat. 

När tolvslaget närmade sig gick vi alla ut i regn och blåst till Masthuggskyrkan för att se fyrverkerier och skåla. Vi tog mest skydd i halsdukar och skrålade GOTT NYTT ÅR i den vinande vinden. Jag fick pussar av Daniel jag håller kär och vi stod tätt för att hålla värmen. Det som sen skulle ta tio minuter ner till Andra Lång tog en timme för att hålla alla samlade, men till slut fick vi som orkat med regnet plats på Brygghuset och alla var nöjda. En i gänget blev räddad av grannsällskapet från en ficktjuv och strax efter två tackade Daniel och jag för oss. Vi gick i armkrok genom ett blött Göteborg och städade i ordning där vi festat och hörde fågelkvittar genom fönstret när vi lade oss vid fyra.

Idag, första dagen på ett nytt år, mitt tjugosjätte närmre bestämt, var det sol och blå himmel. När alla vaknat till liv blev det brunch på alla gårdagens rester plus kaffe. Eftersom vi tagit det så lagom lugnt igår och egentligen bara druckit en halv flaska rött plus något glas till, kunde vi köra hem i vettig tid. Vi får båda lätt väldig söndagsångest och jag orkade inte med klumpen i magen så vi bestämde att julen skulle ut. Har varit så trött på den obefintliga julkänslan och vill inte ha kvar tomtar eller gran hemma, bara snö utomhus och sen vår vår vår. Sågade av alla grenar på granen och har ställt ut spektaklet på balkongen, det känns som vi fick tillbaka femtio kvadratmeter yta i vardagsrummet igen. 

Imorgon går startskottet för två veckors pluggrace för att göra färdigt en uppgift som känns helt omöjlig i detta nu. Är väldigt glad för att det vankas minusgrader så att vi slipper regnrusket som varit. Ska göra en kopp te och en macka nu och försöka bli trött efter julens dygnsvändande. Hej!

English

Yesterday we were eighteen people seated around a table in a flat in Masthugget, Gothenburg. Everyone had contributed to the buffet and there were bacon-wrapped dates, pies, quesadillas, chili stew, cheeses and charcuteries and more. Linus has only lived there for a few weeks so it was so nice to be a part of the crew in the changing of years. After the food there was games, dessert with coffee and time to talk to everyone we'd not seen in a while or ever met at all. 

We shouted in the new year outside in the raging wind and rain by Masthugget church. I got my kisses from my beloved Daniel and then the hour long walk down to town commenced (it took us ten minutes home when there was just the two of us). After a few hours at the pub we headed home, cleaned the flat and went to bed with birds tweeting outside. 

This morning, the first of my twenty-sixth year, we woke to blue skies and sun. We brunched on all the leftovers plus coffee and then drove home 'cause we took it easy with the drinks yesterday. As we both suffer from Sunday blues I decided to clean out Christmas 'cause I'm so bored of it. All I want is snow outside and then spring spring spring. I sawed off all the branches on the tree, put it all on the balcony and now it feels like we've gained fifty square meters in our living room.

Tomorrow the start of a two-week study race begins, to finish a project that feels impossible at the moment. I'm just happy there's minus degrees on the weather schedule 'cause I'm sick of the rain. Right now though, I'm off to make a cup of tea and a sarnie to try and get tired after turning my day rythm round this Christmas. Tataa!