En bästa vän kom till Borås

Jag tänker att vi fortsätter ta igen det som hänt innan jul, eller vad säger ni? Efter det härliga adventshänget hos Sofie på lördagen kom söndagen och då minns jag inte vad jag gjorde mer än att längta till dagen därpå. Vid 21.45 anlände nämligen Jennifer med tåget på Borås resecentrum. 

Vi sågs senast i somras när jag hälsade på i idyllen Piggaboda där Jennifer växte upp, det var på tiden att vi fick hänga igen. Efter lite kvällsmat sa vi godnatt och sa ses imorgon.

Tisdagen kom och även om jag funderat på vad vi skulle kunna hitta på i Borås kom jag inte på någonting. Vi åt därför en lång frukost, pratade pratade pratade och promenerade sen in till stan. Det var mest kallt och regnigt så efter ett tag blev det tidig lunch på Futomaki. Är ej sponsrad, bara frälst av deras sushi, speciellt nigiri-bitarna med grillad lax.

Eftersom vädret sög gick vi vidare för kaffe. Är lite trött på caféerna efter ett fikarikt december så vi valde bubblaren Wayne's coffee, hehe. Kaffet var gott och vi satt vid stora fönster och fick oss dagsljus utan kall vind i nacken. Att ha väldigt mycket tid att ta igen delar av våra liv gjorde att vi hade bara fortsatte från tråd till tråd om olika saker. Om att plugga i York jämfört med Edinburgh, om personer som förändras, hur våra pojkvänner var när de var yngre, om bloggare vi tröttnat på och som alltid om politik och feminism.

Tänk att internet → blogg → frågor om kamerainställningar → en kaffe på The Elephant House i Edinburgh för två år sedan kunde leda till den vänskap vi har.

Temat för dagarna Jennifer var på besök var lugn. Vi drack varma saker, knaprade i oss salt&vinäger-chips, fortsatte byta ord. Men något som också gjordes var att bara sitta i tystnad i varsin ände av soffan för att vi kunde. Sånt saknar jag mycket med vänner jag inte träffar ofta, att bara vara i samma rum även om en inte har något att säga varje sekund. 

Ett tag senare hörde vi nyckeln i ytterdörren och Daniel kom hem. Det blev dags att göra kvällsmat och enligt plan blev det pizza med goda saker, inspirerad av det vi åt hos Sofie. Det blev mestadels pizza blanco (olivolja istället för tomatsås) med stekt aubergine, päronskivor, chevré, pesto, rödlök och rostade pinjenötter. Daniel ville ha en del med tomatsås, ost, skinka och skogschampinjoner med. SÅ himla gott.

Dagen därpå hade jag bokat in oss på varsin massage på Mitt i Sjön i Ulricehamn (obs ej spons här heller). Behöver knappt romantisera hur drömmigt det var att komma in där efter promenaden från bilen var som en isig storm.

Vi turades om att få nacken och ryggen knådad medan den andre väntade med ljudet av vinden utanför. För övrigt, hur snygg får en vara?

Last picture is a gif - press it to make it play if you're reading on your mobile.

Efter massagen var vi så himla mosiga, mjuka och även hungriga. Det passade perfekt att göra den snabba lunchen vi plockat med oss till mamma. Wraps med turkisk yoghurt, sweet chili-sås, bladspenat, tomat, gurka, rödlök, stekta tzay-spett (sojaprotein, finns i frysdisken vid det vegetariska), ost, avokado och jalapeño. Mamma kom hem ett tag senare, vi drack lite te och sen rullade tiden på fram tills att Jennifer skulle ta tåget vidare till Småland och sina hemtrakter. Jag håller alla tummar för att jag ska få ihop någon miniresa till York innan hon flyttar därifrån, som när jag hälsade på i Edinburgh

Tack för att du kom, fina fina vän.

English

On the Monday of Christmas week we had Jennifer visiting for a few days and I'd looked forward to it for so long. The last time we hung out was this summer when I visited her family home in idyllic Piggaboda. So this date was way overdue. She arrived late with the train so after some food and a cup of tea we all went to bed.

For next day I had really tried to think of something to do but Borås is boring and so was the weather. We ate a late breakfast, talked forever and then walked into town. We took a lap around the centre and then gave up and had an early lunch. I'm not (but wish I was) sponsored but Futomaki, but I'm blessed by the fantastic sushi. Especially the nigiri with grilled salmon, omg. We carried on the day with coffee at Wayne's and discussed a hundred different things like politics, feminism, studying in York compared to Edinburgh, what our boyfriends were like when they were younger, bloggers we've grown tired of etc. It's amazing how our friendship grew from internet → blog → questions about camera settings → a coffee at The Elephant House in Edinburgh two years ago.

The theme for Jennifer's stay was chill. We drank hot drinks, munched salt & vinegar crips and just caught up on the going ons in each others lives. The joy in having time to also sit quiet from time to time was obvious too. That's one of the things you take for granted with friends you see often - having time. When Daniel came home a while later it was time to get the food cooking. We made pizza with fried aubergine, slices of pear, chevré, roasted pine nuts, honey, red onion and pesto. Daniel had one with mushroom, ham and cheese.

The next day I'd booked us in for a massage each at Mitt i Sjön (en: On the lake). I don't even have to romanticize how incredible it was to get inside when the walk from the car was stormy ice winds. After having our necks and backs kneaded we headed to my mum's to cook lunch. I'd bought ingredients to make some killer wraps: tortilla bread, natural yoghurt, sweet chili sauce, baby spinach leaves, cucumber, tomato, red onion, fried tzay pieces (soy protein), cheese, avocado and jalapeños. Holy mama!

Time just passed really quickly after that, mum came home and had a cuppa with us before we drove back to Borås to pack and drop Jennifer at the train station again. I really hope I get a visit sorted to York while she still studies there, like when I visited her in Edinburgh. Thanks for coming, my dear dear friend.